Algemeen

29 september 2015

Thema-avond WerkCafé Berkelland Schrijfwijzer bij solliciteren

Thema-avond WerkCafé Berkelland Schrijfwijzer bij solliciteren

NEEDE – Het solliciteren van tegenwoordig gaat veelal via digitaal. Toch komt er nog steeds veel schrijfwerk bij kijken. Iedere vorm van solliciteren vergt een andere insteek. Bij sollicitatie- en motivatiebrieven wordt gebruikt gemaakt van alinea’s. Bij profielteksten op LinkedIn en videoboodschappen ligt dit net weer iets anders.
 Hoe vind je nu die zin die bij jou past en jouw vacature? Een hulpmiddel is het gebruik van een bruggetje waarmee je een brug slaat van de vacature naar jou als persoon. Het is belangrijk dat je de lezer in het verhaal trekt. De eerste zin wordt vijf keer vaker gelezen dan de overige tekst, dus zorg dat die vooral pakkend is.
Jos Broekhof wil dit aan de hand van voorbeelden laten zien. Hij schrijft al jaren voor diverse verenigingen en was eindredacteur bij een lokale omroep. Als werkzoekende kwam Broekhof er achter dat over het schrijven van goede teksten nog al veel versnippering is te vinden. In de anderhalf uur durende presentatie krijg je een samenvatting van wat je moet weten als je gaat schrijven.
Zorg dat ook jij opvalt in de massa met een unieke brief. Kom op maandag 5 oktober 2015 naar De Boerderij, Hessenweg 2 in Neede om inspiratie op te doen.
De toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk op www.werkcafeberkelland.nl voor meer informatie.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook