Algemeen

4 oktober 2015

Repair Café Borculo nu ook ‘s avonds open

Repair Café Borculo nu ook ‘s avonds open

BORCULO –  De enthousiaste en kundige vrijwilligers van Repair Café Borculo repareren succesvol allerhande huis-, tuin- en keukenapparaten die men zo in huis heeft als lampen, Senseo’s, audio- en video apparatuur, lampenradio’s, elektrische gereedschappen etc. Ook worden horlogebanden passend gemaakt en horlogebatterijen & ritsen vervangen. Verstelwerk aan kleding & textiel wordt vakkundig uitgevoerd en is er een digitaal spreekuur, waarbij advies wordt gegeven over toepassingen van mobiele telefoons en tablets. Ook met botte (heggen) scharen, messen en zagen kunt u terecht bij Repair Café Borculo. De botte gereedschappen worden vakkundig geslepen en eventueel gewet.
Per woensdag 14 oktober as. worden de openingstijden verruimd. Er werd al gerepareerd op de middagen van 13.00 – 17.00 uur. Daar komt de avondopenstelling bij. Ook van 18.30 – 21.00 uur wordt er gerepareerd. Met name voor hen die op de middag niet kunnen, door werk of andere verplichtingen, is dat een welkome aanvulling. Ook is de toeloop van bezoekers de laatste maanden gestegen en kon niet alles dezelfde dag gerepareerd of versteld worden. Tevens komen er de laatste maanden steeds meer bezoekers uit omliggende plaatsen als Neede, Noordijk, Ruurlo en Beltrum. Deze bezoekers zijn óók van harte welkom en zo snijdt het mes aan meerdere kanten.
Repair Café Borculo is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar en omstreken, en is met name bedoeld voor hen die het repareren niet (meer) kunnen. De eventueel gebruikte onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. De reparaties en het verstelwerk zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage is wel gebruikelijk. Hiervan wordt ondermeer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft. Voor het zetten, slijpen en wetten van scharen en zagen wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. De bezoekers kunnen meekijken hoe wordt gerepareerd of tegen een kleine prijs een kop koffie gebruiken in het naastgelegen eetcafé De Hoeksteen. Hiervoor krijgt men een reductiebon bij de receptie van het Repair Café.
Praktische informatie
Woensdag 14 oktober, verder elke 2e woensdag van de maand van 13.00 -17.00 én van 18.30 – 21.00 uur in De Schuur, eetcafé De Hoeksteen, Steenstraat 3, 7271 BN Borculo. Info: repaircafeborculo@kpnmail.nl of 06-57 977 625.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook