Algemeen

7 oktober 2015

AOC Oost en Andriessenhuis organiseren dierenmiddag

AOC Oost en Andriessenhuis organiseren dierenmiddag

BORCULO – Het AOC-Oost in Borculo en het Andriessenhuis hebben de handen ineen geslagen voor een gezellige en informatieve ‘dierenmiddag’ in het woonzorgcentrum. Dertien leerlingen van klas 3, uit de vakrichting dierverzorging, verzorgden deze middag.
Het was inmiddels de tweede keer dat deze dierenmiddag werd georganiseerd. Vorig jaar was de allereerste keer en vanuit beide partijen werd de wens uitgesproken om dit een vast onderdeel in het leerjaar te laten zijn. Voor de ouderen is het een interessante en gezellige middag en voor de leerlingen is het ontzettend leerzaam.
De bewoners stonden ook voor een verrassing. Er kwamen namelijk heel veel verschillende diersoorten naar het woonzorgcentrum. De leerlingen brachten konijnen, zijdehoenders, cavia’s, een waterschildpad, muizen, een koningsslang, tamme ratten en nog veel meer mee. Al deze dieren zijn op school onderdeel van de vakrichting dierverzorging.
Docent dierverzorging Daniël ter Haar: “Het was een zeer geslaagde middag! De leerlingen hebben ervaring opgedaan in het omgaan met een hele specifieke doelgroep. In deze sector zullen zij straks veel met klanten gaan werken. Dat oefenen we op school, maar ook in de praktijk!”

Advertentie:

Booking.com

Lees ook