Home » Algemeen » Informatie tijdens bijeenkomst Erve Giegink
Algemeen

11 oktober 2015

Informatie tijdens bijeenkomst Erve Giegink

Informatie tijdens bijeenkomst Erve Giegink

BORCULO – Zoals velen wellicht de afgelopen weken gezien zullen hebben, is de uitvoering van de plannen van Erve Giegink in volle gang en zullen deze aankomende week waarschijnlijk de laatste kleine dingetjes afgerond worden.
Erve Giegink is een natuurgebied langs de Noordoever van de Berkel in Borculo en is in particulier eigendom. Het natuurgebied van Erve Giegink is deels opengesteld voor wandelaars. De runderen lopen al enige tijd in het natuurgebied volledig vrij rond (momenteel 17 stuks, daarmee één van de grootste particuliere kuddes van
Nederland). De paden zijn zo goed als allemaal aangelegd en de natuur begint al z`n loop te nemen in het laagland met een grote variëteit aan fauna als reeën, watervogels, fazanten en patrijzen.
Erve Giegink is onderdeel van de ecologische verbindingszone (EVZ) langs de Berkel. Zo’n EVZ bestaat uit natuurlijke oevers, houtsingels, bosjes, poelen, natte weilanden of graanakkers en maakt het planten en dieren makkelijker om te overleven en te trekken tussen natuurgebieden.
Aangezien dieren leuk zijn, maar onberekenbaar, willen ze eigenaren graag belangstellenden enige toelichting over de dieren en het landgoed verschaffen. Ook zullen zowel het waterschap als de gemeente aanwezig zijn om zaken toe te kunnen lichten over eventuele vragen die kunnen zijn ontstaan aangaande de verpachting van de oevers en schouwpaden aan het Landgoed. Dit is gedaan om een integrale begrazing en een uniforme uitstraling te bereiken in het natuurgebied wat Erve Giegink is, en in de toekomst nog verder moet worden.
Belangstellenden worden uitgenodigd om langs te komen op Donderdag 15 Oktober tussen 15.30 en 17.30 bij La Pampa ( voorheen Steakhouse Al Paso) aan de Oude Nettelhorsterweg 8 te Borculo.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook