Algemeen

12 oktober 2015

Boekenmarkt op de Heuvelschool

Boekenmarkt op de Heuvelschool

BORCULO – Vandaag is de boekenweek gestart. In heel Nederland wordt hier aandacht aan besteed om zoveel mogelijk kinderen enthousiast te krijgen om te gaan lezen. “Doodgewoon” is de titel van het beste Nederlandse kinderboek, bekroond met gouden Griffel door de Kinderboeken jury 2015.
Op de H.W. Heuvelschool in Borculo was de start van de boekenweek wel heel bijzonder. Onder leiding van de juffen en de meester organiseerden de kinderen hun eigen boekenmarkt. Vanmorgen waren er meer dan 900 boeken in de school. Alle kinderen namen 5 boeken mee van huis naar school. Deze boeken mochten de kinderen verkopen. Om dit te realiseren naam ieder kind 3x € 0,50 mee. Met dit geld konden ze nieuwe boeken kopen.
De boekenmarkt vond plaats tussen 11.30 en 12.30 uur. Kinderen konden door de hele school genieten van het enorme aanbod. Onder de kinderen bevonden zich ware promotors van het kinderboek! Doordat de kinderen de boeken, die zij verkopen al hebben gelezen kunnen ze heel goed vertellen waar een boek over gaat, aldus een van de kinderen. ” Dat is handig, want dan weet je dat je een leuk boek koopt dat je zeker gaat lezen! ”
De kleuters zijn begeleid door de kinderen uit groep 8 en zo kon iedereen kopen wat voor hem of haar geschikt was.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook