Algemeen

30 oktober 2015

Alzheimer Café over het ziekteverloop bij dementie

Alzheimer Café over het ziekteverloop bij dementie

BORCULO – De afdeling Achterhoek van Alzheimer Nederland organiseert elke tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in de gemeente Borculo. Deze maand zal worden gesproken over het ziekteverloop bij dementie, van de eerste verschijnselen tot de opname of het overlijden.
Als de diagnose dementie is gesteld is het voor partners en kinderen heel moeilijk om hier mee om te gaan. Allereerst is het belangrijk dat ook de omgeving rondom iemand met dementie accepteert dat hun dierbare en ook zij een moeilijke periode tegemoet kunnen gaan. Het is onzeker wat de toekomst zal brengen, dit is ook vaak voor iedereen verschillend. Er kunnen gedragsproblemen optreden waar de omgeving en met name partners en kinderen moeilijk mee om kunnen gaan. Het proces kan echter ook heel mild verlopen met voornamelijk alleen geheugenproblemen.
Tijdens deze avond zal dr. Jorien Thannhauser, geriater bij het SKB in Winterswijk, ingaan op deze problematiek en vertellen wat men kan verwachten wanneer het om dementie gaat.
Een Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen u meemaakt of bezighoudt; over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer. De toegang is altijd gratis evenals de koffie en de thee. Voor overige consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.
Kijk voor meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek of bel met de alzheimertelefoon van de afdeling Achterhoek: 06-13514411
Praktische informatie
Datum: dinsdag 10 november
Plaats: Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo.
Tijdstip: Inloop en koffie vanaf 19.00. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Toegang gratis, aanmelding vooraf is niet nodig.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook