Algemeen

31 oktober 2015

De Eendracht speelt ’n Pittig Wiefke

De Eendracht speelt ’n Pittig Wiefke

GELSELAAR – Dit najaar voeren de spelers van De Eendracht ’n Pittig Wiefke op. Dit blijspel in drie bedrijven werd geschreven door de Nederduitse toneelschrijver Michael Wempner. De oorspronkelijke titel is “Champagner to’n Fröhstück”. De voorstellingen worden gegeven in zaal Florijn te Gelselaar op de zaterdagen 7 en 14 november om 20.00 uur. Zaterdag 7 november is er ook een voorstelling om 14.30 uur.
Willem is uit het bejaardenhuis gevlucht, waar zijn zoon hem had ondergebracht. Als hij een woning bekijkt, komt hij Marie tegen, die niet meer bij haar dochter wil wonen. Omdat Willem en Marie de woning allebei graag willen hebben, stelt de conciërge ze voor om er samen in te gaan wonen. Het samenwonen van twee eigenwijze oudjes is echter niet zo gemakkelijk als ze eerst gedacht hadden. Willem is nogal koppig en Marie is een pittige tante, die zich niet op de kop laat zitten. De zoon van Willem en de dochter van Marie zijn het er niet mee eens, maar Willem en Marie zetten door. Tot Willem in conflict komt met de wet…
De spelers zijn ditmaal: Bert Geerdink, Erna Rouhof, Monique Roesink, Jeroen Nieuwenhuis, Nancy Masselink, Daan Ebbers, Irma van den Pangaart en Erika Wannink. Daan Uenk is regisseur en wordt hierin bijgestaan door Mina Reurink.
Tot één dag voor de voorstelling kan men kaarten à € 7,00 bestellen bij café Florijn, tel. 0545-481283.Aan de zaal kosten kaarten € 8,00 en donateurs betalen € 6,00. Basisscholieren in gezelschap van een volwassene hebben gratis toegang.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook