Algemeen

13 november 2015

Spoken in de Nacht bij najaarsconcert A.G.K.

Spoken in de Nacht bij najaarsconcert A.G.K.

BORCULO – In een goed bezette zaal bij Kerkemeijer op zaterdagavond 7 november vertolkten het Algemeen Gemengd Koor uit Borculo en kinderkoor Sing a Song uit Ruurlo songs en liederen over de Nacht.
Het AGK onder leiding van Ina Sprick-de Wilde begon de avond met afwisselend repertoire van verschillende componisten uit diverse stijlperiodes. De Mainacht van Brahms, de Hymne a la Nuit uit Les Choristes en het vrolijke “Auf gute Nacht” van Betscher vielen in de smaak. Frank Sterenborg verzorgde de begeleiding op piano.
Het kinderkoor Sing a Song onder leiding van Karin Hukker vertederde hierna met songs over dromen, logeren en zeven witte spoken. Het geheel werd muzikaal omlijst door Lotte van Duren piano, Imke Jelier dwarsfluit en Vera Hukker gitaar.
Troubadour Gery Groot Zwaaftink luisterde de avond op met zang, gitaarspel en verhalen. Zijn humor vermaakte en zijn wijsheden boeiden het publiek.
Na de pauze kwamen alle gelederen nog een keer aan bod. Met een komisch slaaplied van Willem Wilmink kreeg Gery Groot Zwaaftink de hele zaal aan het zingen. Het concert sloot af met een gezamenlijk en sereen gezongen “Guten Abend, gut’ Nacht” van Brahms.
Het Algemeen Gemengd Koor Borculo start binnenkort met het in project uitvoeren van The Armed Man van Karl Jenkins en de Carmina Burana van Carl Orff. Projectzangers zijn zeer welkom om mee te doen. Informatie vanaf maandag 16 november op www.agk-borculo.nl of secretaris@agk-borculo.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook