Algemeen

17 november 2015

Voetbalclinic ama’s bij v.v. DEO

Voetbalclinic ama’s bij v.v. DEO

BORCULO – Ruim 35 alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama’s) hebben op 11 november meegedaan aan een voetbalclinic georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland (SFB) op het veld van VV DEO. De ama’s wonen sinds enkele weken op de LEO Campus in Borculo en kwamen zelf met de vraag of er in de buurt gevoetbald kon worden. Daarop heeft het COA contact gezocht met de SFB.
Het werd een 2 tegen 2 boardingvoetbaltoernooi. Bij de teams die niet speelden werd de snelheid van het schot op de goal gemeten met een snelheidsmeter. De ochtend werd verdeeld in 2 groepen van 1 uur, maar de eerste groep had er na een uur nog geen genoeg van. Zij gingen een partijspel spelen op een groter veld, terwijl de nieuwe groep startte met het boardingvoetbal. De winnaars van beide boardingvoetbaltoernooien speelden uiteindelijk tegen elkaar in een spannende finale. De jongens voelden zich thuis op het veld en speelden met heel veel plezier.
Ook de COA begeleiding was enthousiast over de activiteit. Deze keer waren het alleen jongens, misschien volgende keer de meiden met een meidenactiviteit? Voor meer informatie over de activiteiten van de SFB kijk op www.sportfederatieberkelland.nl.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook