Algemeen
Featured

26 november 2015

17-jarige aangehouden na overval op buschauffeur

17-jarige aangehouden na overval op buschauffeur

BORCULO – Woensdagavond 25 november is een 17-jarige jongen uit Borculo aangehouden op verdenking van het beroven van een buschauffeur op het busstation in Borculo dinsdagavond 24 november.
Rond 21.00 uur stond de buschauffeur met zijn bus op het busplein in Borculo, toen er plotseling een jongen bij de deur van de bus stond die geld eiste en de chauffeur bedreigde met een mes. De buschauffeur wist de bus te verlaten en rende weg. De jongen ging er even later met een geldbedrag vandoor.
De chauffeur belde na de overval direct de politie en die stelde een onderzoek in, inclusief een Burgernetactie. In het politieonderzoek kwam de 17-jarige jongen als verdachte naar voren. Woensdagavond is hij aangehouden.
De 17-jarige verdachte is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Voordat de 17-jarige aangehouden werd, heeft de politie woensdag een andere jongeman uit Borculo aangehouden op verdenking van deze beroving. Helaas bleek hierbij sprake van een misverstand; deze jongeman had niets met de beroving te maken. Dit werd snel na aankomst op het politiebureau ontdekt. De politie heeft haar excuses aangeboden aan de jongen en zijn ouders voor deze vergissing.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook