Algemeen
Featured

9 december 2015

400ste verjaardag van inlijving Borculo in Gelderland

400ste verjaardag van inlijving Borculo in Gelderland

BORCULO – 19 december 2015 herdenken we het feit dat op 20 december 1615 de Heerlijkheid Borculo werd ingelijfd bij het Graafschap Zutphen en daarmee bij het gewest Gelre van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De reden dat Borculo, beleef de Berkelstad, de “Gelredag” organiseert om u kennis te laten maken met de historie van Borculo.
In de Joriskerk zal een eenmalige tentoonstelling over de Heerlijkheid Borculo officieel worden geopend. Daarnaast worden er vier muurgedichten onthuld in het centrum van Borculo. Eén van de middeleeuwse dichter Jan van Heelu over de Heer van Borculo, twee gedichten van de Achterhoekse dichter Willem Sluiter en een versje van het Joodse meisje Erika Löwenberg uit het poëziealbum van Hennie Veldink.
Naast de muurgedichten wordt ook een bronzen plaquette onthuld in het wegdek op de plek van de Hofpoort in de Hofstraat. Na de onthullingen kunt u op eigen gelegenheid deelnemen aan de gratis activiteiten, zoals een bezoek aan de oude kasteelkelders, de synagoge, het Brandweer- en Stormrampmuseum of één van de stadswandelingen.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook