Home » Algemeen » Midwinterwandeling in Geesteren op Tweede Kerstdag
Algemeen
Geesteren

19 december 2015

Midwinterwandeling in Geesteren op Tweede Kerstdag

Midwinterwandeling in Geesteren op Tweede Kerstdag

GEESTEREN – De Midwinterhoornblaozers Geesteren organiseren weer een midwinterwandeltocht. De tocht wordt gehouden op de Tweede Kerstdag. Er is een prachtige, nieuwe route uitgezet over de essen die rond het dorp Geesteren liggen. Ook de eeuwenoude kerkenpaden zijn in de ongeveer 9 kilometer lange route opgenomen.
De Midwinterhoornblaozers laten hun melancholieke tonen op afwisselende, markante plaatsen langs de route en op de pauzeplaatsen uit hun hoorns klinken. Ook zijn de blaozers altijd bereid uitleg te geven over de eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Bij helder vriezend weer kunt u gedurende de gehele tocht de tonen van de midwinterhoorns horen. Wilt u de wandeling inkorten, dat kan. U loopt dan eenvoudig richting de markante kerktoren van Geesteren
Onderweg zijn er twee pauzeplaatsen waar de inwendige mens niet wordt vergeten. Een pauze is bij het mooiste terras van Berkelland, dat van Theeschenkerij de Busker. U krijgt daar een portie poffertjes aangeboden en kunt de theeschenkerij bezichtigen. Het tweede rustpunt is bij windkorenmolen de Ster. Hier krijgt u een kop erwtensoep en kunt u de molen bezichtigen. Bij terugkomst op het Kerkplein bij de Staove staat een beker glühwein en voor de kinderen warme appelsap klaar.
Op Tweede Kerstdag kan van 12.30 tot 13.30 uur gestart worden bij het voormalige armenhuis / diaconiehuis, tegenwoordig verenigingsgebouw de Staove, aan het Kerkplein midden in Geesteren.
Deelname aan de Midwinterwandeling kost 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. De prijs is inclusief snert en poffertjes bij de pauzeplaatsen en glühwein of warme appelsap na afloop bij de Staove. De kaarten zijn te koop aan de start bij de Staove.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook