Algemeen

21 december 2015

Volharding neemt na 22 jaar afscheid van dirigent

Volharding neemt na 22 jaar afscheid van dirigent

BORCULO – Na een periode van bijna 22 jaar neemt dirigent Robin Loff tijdens het traditionele oliebollenconcert aanstaande afscheid van muziekvereniging Volharding. Eind maart dit jaar gaf Robin al aan te willen stoppen met het dirigeren bij Volharding. Zo gaf hij de vereniging de tijd om een andere dirigent te zoeken voor het begin van het nieuwe jaar, en kon hij zelf op een plezierige manier doormiddel van het oliebollenconcert afscheid nemen van Volharding. “De band tussen het orkest en de dirigent is altijd erg goed geweest”. De keuze om te stoppen is dan ook een persoonlijke keus geweest van Robin. Robin speelt al 18 jaar als (bas)klarinettist in de marinierskapel der Koninklijke Marine en het zal dan ook wel geen toeval zijn dat de nieuwe dirigent, Joris Lumeij, klarinettist is bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.
In de jaren dat Robin dirigent is geweest werden er alleen maar eerste prijzen gehaald op de KNFM-concertconcoursen. Het orkest is één keer gepromoveerd en heeft zelfs twee keer het hoogst aantal punten van Nederland gehaald in hun divisie. Ook heeft het orkest deelgenomen, wederom met succes, aan het Nederlands kampioenschap in Venlo.
Vooral qua klank en muzikaliteit is het orkest door de jaren enorm gegroeid. Daarbij valt ook de enorme verscheidenheid aan concerten en activiteiten op van het orkest. Robin denkt daarbij meteen aan het grote, licht klassieke, concert in het galgenveld in samenwerking met muziekvereniging Sophia’s lust uit Ruurlo en een aantal Borculose koren. Ook het concert in de muziekschool in Winterswijk, in samenwerking met een projectorkest uit de regio Utrecht, springt eruit. Verder heeft het orkest een aantal malen met een popband opgetreden. Zo was er het musicalconcert en een aantal popconcerten. Ook heeft het orkest, voor haar 70-jarige bestaan, een taptoe ingestudeerd en uitgevoerd tijdens de taptoe in Borculo. De “gewone” concerten werden, door gebruik te maken van steeds weer een ander thema, voor het publiek steeds weer een verrassing.
Robin is verder nog dirigent van St. Agatha uit Harreveld en is hij de kapelmeester van de Slingelandkapel uit Beltrum. Robin raakt bij Volharding niet helemaal uit beeld want zijn vrouw Bianca (klarinet) speelt ook in het orkest. Bovendien speelt zoon Stijn in het leerlingenorkest en zal dochter Hanne volgend jaar ook in het leerlingenorkest worden opgenomen met haar trompet. Stijn speelt overigens ook al een aantal stukken mee bij het grote orkest. Bij het volgende concert zal Robin dus wel tussen het publiek te vinden zijn om de rest van de familie aan te moedigen.
Woensdag 30 december neemt Robin Loff afscheid van Volharding tijdens het traditionele oliebollenconert. Het concert vind plaats in muziekcentrum Borculo en begint om 19.30 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Na afloop is er de gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje nog even gezellig na te praten.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook