Algemeen
Haarlo
Sport

28 december 2015

Eerste zaterdag en zondag in januari Topbiljarten in Haarlo

Eerste zaterdag en zondag in januari Topbiljarten in Haarlo

HAARLO – Het eerste weekend van het nieuwe jaar begint in Haarlo met Topbiljarten in zowel de eredivisie carambole als in de eredivisie driebanden.
Zaterdag 2 januari ontvangt Topteam Berkelland lijstaanvoerder Etikon uit Rosmalen. Etikon, dat zijn ontstaan kent in het Gelderse Borculo en dat later voortzette in Haarlo en daar menig kampioenschap zowel Nationaal als Internationaal binnen haalde, gaat momenteel na veertien gespeelde wedstrijden aan de leiding met 25 punten en heeft zich al geplaatst voor de kampioenspoule.
De thuisclub staat vierde en deze klassering is ook goed voor het spelen in de kampioenspoule. Met nog vier wedstrijden te gaan is het team van Dinand Prinsen en Piet Freke echter nog niet helemaal zeker van plaatsing en men mag dus geen averij oplopen ten opzichte van de directe concurrenten Benelux Biljarts en Egersbeek.nl/BCA die vier punten minder hebben.
Zowel de gasten uit Rosmalen als de thuisclub komen in hun sterkste formatie naar de tafels. Zo stuurt captain Bennie Deegens uit Borculo Ferry Jong, Patrick Niessen en Jean-Paul de Bruijn de arena in en treffen daar als tegenstanders Roij van Raaij, Marek Faus en Eddy Leppens.
De eerste partijen aan de Eibergseweg in Haarlo beginnen om 11:00 uur.

Een dag later ontvangt HCR Prinsen in de eredivisie driebanden de nummer zes van de ranglijst Eekhoorn uit Oosterhout. Het verschil tussen beide teams is na twaalf gespeelde wedstrijden slechts drie punten en bij winst heeft captain Dinand Prinsen en zijn mensen weer zicht op een play-off plaats voor de strijd om het kampioenschap.
De eerste wedstrijd tussen beide teams werd door de Haarlose formatie verrassend en hoog met 1-7 verloren. De enige partijpunt kwam op naam van Anno de Kleine, die remise speelde tegen Kurt Ceulemans. Verlies was er ook voor Dick Jaspers die zijn eerste optreden in het water zag vallen tegen Frans van Kuijk.
Beide spelers treffen ook deze zondag elkaar weer en de man uit St. Willebrod is er op gebrand om voor eigen publiek dit verlies recht te zetten. Ten opzichte van de eerder gespeelde wedstrijd heeft Prinsen zijn team op één plaats gewijzigd. Als nummer twee speelt nu Christian Rudolph waardoor Anno de Kleine nu op drie gaat spelen tegen de Belg Kenny Miatton en Jelle Pijl neemt het op tegen captain Jerry Hermans.
“Om nog mee te kunnen draaien om de play-off plaatsen moet er op deze eerste speeldag in het nieuwe jaar gewonnen worden en hopelijk lacht ons dit keer wel het geluk toe”, aldus captain Dinand Prinsen. Deze zondag beginnen de eerste twee partijen aan de Eibergseweg om 13:00 uur.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook