Algemeen

3 januari 2016

Zeer amuserend oliebollenconcert Volharding

Zeer amuserend oliebollenconcert Volharding

BORCULO – Afgelopen woensdag 30 december organiseerde Volharding haar jaarlijkse oliebollenconcert in het muziekcentrum Borculo. Het concert wordt georganiseerd om de oliebollenactie van hetzelfde af te sluiten.
Dit jaar heeft Volharding meer dan 7000 oliebollen gebakken. Het concert stond ook in het teken als hét laatste concert van de huidige dirigent Robin Loff. Het concert werd afgetrapt door het jeugdorkest. Deze hadden 2 leuke stukken ingestudeerd waarbij bij het 2e stuk de spanningen nog hoog opliepen. Er kwam na geluid van sirenes en zwaailampen een boef op het podium die een instrument stal. Gelukkig was de politiecommandant in de buurt en kon de boef in de kraag vatten. Na het jeugdorkest trad de nieuwe jeugd majorette groep voor het eerst op. De harmonie van Volharding begon het concert met muziekstukken van o.a. Mnozil Brass, Great Classics en Consuelo Cisar. Het laatst genoemde stuk was een typisch Spaanse pasodoble.
Voordat de pauze begon werden er nog een viertal jeugdleden naar voren gehaald voor het behalen voor hun muziek diploma. Maaike en Harmen voor het behalen van hun A-examen en Ylse en Jochem voor hun B-diploma. Ook werd Johan Dieperink naar voren gehaald voor zijn 60 jarig jubileum bij Volharding. Johan is vroeger begonnen met drummen bij Volharding waarna hij later in het jeugdorkest verder gegaan is op tuba. Daarna is hij verder gegaan op bastuba welke Johan nog steeds met plezier bespeelt zowel bij Volharding als bij de Knollentrekkers. Naast muziek maken heeft Johan eerder nog een bestuursfunctie betreden en heeft een actieve rol gehad in de bouw van het huidige muziekgebouw.
Na de pauze begonnen de majorette met een act met lichtbatons. De hele zaal werd donker gemaakt zodat de rode lampjes op de batons goed te zien waren. Hierna was het de beurt aan de slagwerkgroep. De groep onder leiding van Jan Kreunen speelde een viertal zeer mooie nummers. Het eerste nummer wat zij speelde heeft de groep gekregen van Johan Kremer die ook in de zaal aanwezig was. De harmonie vervolgde het concert met werken als Marchissimo (waarbij het orkest al spelend 1 voor 1 het podium betrad), Love Pop Soul en Tipsy. Het concert werd gezamenlijk met de jeugd, harmonie, slagwerkgroep en majorette afgesloten met het nummer Cups (When I’m Gone).
Onder luid applaus nam vervolgens Robin Loff afscheid als dirigent van het orkest en kreeg het onder meer van het bestuur, de leden van het orkest en het jeugdorkest een presentje als aandenken aan al die jaren dirigent zijnde. Na het concert werd er in de voyer van het gebouw nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje, hapje en muziek.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook