Algemeen
Sport

5 januari 2016

Topteam Berkelland na dubbele winst verzekerd deelname kampioenspoule

Topteam Berkelland na dubbele winst verzekerd deelname kampioenspoule

HAARLO – De carambole spelers van het Haarlose Topteam Berkelland zijn het nieuwe jaar goed begonnen. In eigen huis versloegen de mannen van het duo Prinsen/Freke de formatie uit Rosmalen met 4-2 en 6-0.
In de eerste wedstrijd leek de thuisclub na de kaderspelen op een 4-0 tussenstand af te stevenen. Roij van Raij kende in het 47/2 geen enkele moeite met Ferry Jong en met een slotserie van 165 caramboles in zesde beurt pakte hij de eerste twee partij punten voor zijn team. Jong kwam niet verder dan 56 caramboles.
Op de andere tafel had Marek Faus in het 71/2 een comfortabele 143-58 voorsprong, maar toen hij in de achtste beurt de ballen letterlijk over het biljart liet stuiteren en de vierde nul liet noteren, profiteerde zijn tegenstander, Patrick Niessen, hier volop van en trok met een serie van 92 caramboles de partij alsnog naar zich toe.
De derde partij, het bandstoten, werd tot ieders verrassing gewonnen door de Belg Eddy Leppens. Tegen elke verwachting in versloeg hij Jean-Paul de Bruijn in zeven beurten met 100-84.
In de tweede wedstrijd van deze dag deden de spelers het nog eens dunnetjes over. Zo versloeg Marek Faus de Belg Patrick Niessen in twee beurten met 150-12 en won Roij van Raaij opnieuw van Ferry Jong. Hij had nu één beurt minder nodig en won met 200-112.
In het bandstoten bleek de overwinning van Eddy Leppens eerder deze dag toch niet zo’n verrassing te zijn, want ook nu was hij met 100-51 in acht beurten opnieuw de meerdere over de Zeeuw Jean-Paul de Bruijn.
Zowel Prinsen als Freke waren het erover eens, dat met name de winst in de eerste wedstrijd een zeer belangrijke was. “Niets leek een 4-0 tussenstand in de weg te staan, maar toen Faus zijn partij toch uit handen moest geven, hadden wij ons al verzoend met een nederlaag, aangezien de Bruijn toch de betere bandstoter is, maar gelukkig voor ons had Eddy Leppens zijn vorm uit Zundert meegenomen naar Haarlo”.
Door het dubbele verlies van Egersbeek.nl bij ’t Ottertje en het verlies van één wedstrijd van Benelux biljarts tegen BIOS/Blitz Optiek is Topteam Berkelland minimaal vierde en heeft zich daardoor verzekerd van een plaats in de kampioenspoule.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook