Algemeen
Geesteren

11 januari 2016

Eem’ buurten in Geesteren op 14 januari

Eem’ buurten in Geesteren op 14 januari

GEESTEREN – De werkgroep Zorg en Wonen van het Geesterens Belang organiseert elke tweede donderdag van de maand een middag waar u onder het genot van een gratis kopje koffie / thee eem’ kunt buurten met uw Geesterse noabers.
Harry ten Brinke van Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek presenteert deze middag een voorstel voor een nieuw project in Geesteren: Nieuwsvergaring/ verspreiding in het verleden, heden en toekomst.
Het project is als volgt opgezet: na een inspirerende informatieve eerste bijeenkomst, volgen workshops waarin senioren uit Geesteren en leerlingen van basisschool De Keikamp samen met een beeldend kunstenaar kunstvoorwerpen vervaardigen die met dit thema te maken hebben. De voorwerpen worden geëxposeerd in De Zunnekamp en daarna te koop aangeboden op de webshop van de school. Als tegenprestatie zullen de leerlingen van de school, de senioren een module social media aanbieden. Dit sluit goed aan bij een belangrijk doel van Geesterens Belang dat internetgebruik onder senioren wil bevorderen om snel op de hoogte te kunnen zijn van nieuws (sneller en actueler dan de krant), informatie op te kunnen zoeken en langer zelfstandig kunnen blijven wonen door gebruik van domotica en beeldzorg.
Het verspreiden van nieuws op social media gaat tegenwoordig vaak met foto’s en filmpjes. Maar in het verleden was het niet zo gewoon om foto’s te maken. Alleen speciale momenten werden vastgelegd. Hoe bijzonder het was, zal Marie Harkink laten zien aan de hand van oude foto’s uit Geesteren.
Praktische informatie
Donderdag 14 januari
14.30 – 16.00 uur in Dorpshuis de Zunnekamp

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook