Algemeen
Berkelland

11 januari 2016

Evenement of terras tijdens Giro d’Italia

Evenement of terras tijdens Giro d’Italia

BORCULO – Op 8 mei komt de Giro d’Italia ook door Berkelland. Wilt u tijdens dat wielerspektakel een evenement organiseren, een standplaats regelen of terras plaatsen? Denkt u er dan aan om op tijd uw aanvraag bij de gemeente in te dienen. U kunt uw aanvraag nog tot en met 31 januari 2016 indienen.
Na deze datum kunt u geen activiteiten meer aanvragen voor 8 mei 2016. Dit heeft te maken met de inzet van de politie tijdens de Giro d’Italia. Er zijn veel agenten nodig voor het veilig laten verlopen van de Giro en de evenementen daarom heen. Deze agenten moeten op tijd daarvoor worden ingeroosterd.
De Giro d’Italia zal Gelderland aandoen in het Hemelvaartweekend, 6, 7 en 8 mei 2016. De ploegenpresentatie en eerste etappe vinden plaats in Apeldoorn. De dag erna start de Giro d’Italia in Arnhem en finisht via Renkum, Tiel, West Maas en Waal en Groesbeek in Nijmegen. De laatste en derde dag wordt er gestart in Nijmegen en gefinisht in Arnhem. Doorkomstgemeenten zijn dan Berkelland en Rheden.
Tijdens de Giro d’Italia is er veel nodig om uw veiligheid te waarborgen. Voor de politie en veiligheidsdiensten is het een drukke periode vanaf Koningsdag tot en met de Giro d’Italia. Dat vraagt om goede afstemming tussen alle
betrokken (veiligheids)partijen.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook