Home » Algemeen » Rode Kruis Berkelland houdt inzamelingsactie voor vluchtelingen
Algemeen

21 januari 2016

Rode Kruis Berkelland houdt inzamelingsactie voor vluchtelingen

Rode Kruis Berkelland houdt inzamelingsactie voor vluchtelingen

BORCULO – Het Rode Kruis is maandag 18 januari gestart met een landelijke actie om herenkleding in te zamelen voor vluchtelingen. De afdeling Berkelland sluit daarop aan en opent op zaterdag 23 januari van 10.00 – 14.00 uur een inleverpunt in het Rode Kruisgebouw aan de Haarloseweg 2-3 in Borculo.
De vrijwilligers van Rode Kruis Berkelland hopen op een grote opkomst en natuurlijk op een nog grotere hoeveelheid kleding voor de Welkom Winkels in heel Nederland, die de crisis- en noodopvangcentra in hun buurt ondersteunen. De duizenden vluchtelingen die nog niet bij een AZC terechtkunnen, krijgen onderdak in een tijdelijke opvanglocatie in een gemeente. Er komen mensen binnen die nog steeds zomerse kleding dragen. Ze hebben het echt koud en worden daardoor regelmatig ook ziek.
In de afgelopen maanden heeft het Nederlandse publiek veel kleding ingeleverd bij de Welkom Winkels, vooral veel dames- en kinderkleding. Daarvan is voorlopig weinig extra nodig, want er is ruim voldoende voorraad. Er is echter weinig mannenkleding ingeleverd. Vooral aan kleine maten herenkleding is een (groot) tekort, van broek tot jas. Denk aan de maten 164, S en M. Schoenen zijn ook dringend nodig, maat 37 t/m 41. Aan nieuw ondergoed en sokken is eveneens grote behoefte.
De afdeling Berkelland draagt deze actie een warm hart toe. “Wij hopen dan ook dat de bevolking van Berkelland op zaterdag 23 januari de weg weet te vinden naar het Rode Kruisgebouw aan de Haarloseweg in Borculo, hetzelfde gebouw als waar het politiebureau en de huisartsenpost zijn gehuisvest) om massaal warme herenkleding in te leveren, verpakt in (verhuis)dozen. Iedereen is van harte welkom van 10.00 tot 14.00 uur”, aldus Hans Klanderman, voorzitter van Rode Kruis Berkelland.
De missie van het Rode Kruis is het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar hen die het meest kwetsbaar zijn: mensen die zonder onze hulp niet of slecht zouden overleven of van wie de gezondheid zonder hulpverlening in gevaar zou komen. Met vrijwilligers en via lokale aanwezigheid levert het Rode Kruis een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen, zodat in tijden van de grootste nood niemand alleen staat.
Wil je meer weten over deze actie van het Rode Kruis en de afdeling Berkelland, kijk dan op www.rodekruis.nl/berkelland of stuur een e-mail naar info@rodekruisberkelland.nl.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook