Home » Algemeen » Paasvuurbouwers starten met voorbereidingen paasvuur
Algemeen
Borculo

22 januari 2016

Paasvuurbouwers starten met voorbereidingen paasvuur

Paasvuurbouwers starten met voorbereidingen paasvuur

BORCULO – Vanaf zaterdag 6 februari starten de paasvuurbouwers van de ‘Stichting Paasvuurbouwers Dijkhoek’ met de eerste voorbereidingen voor het paasvuur 2016. De paasvuurbouwers maken zich weer op voor een mooi groot paasvuur en een geweldig feestweekend.
Paasvuur
Eerst zullen de paasvuurbouwers beginnen met het maken van bossen van de takken. Enkele weken voor Pasen starten de bouwers vervolgens met het stapelen van de takkenbossen.
Om alles in goede banen te leiden en controle te kunnen uitvoeren op de aanvoer van het hout is het terrein achter Buitencentrum Kerkemeijer afgezet met bouwhekken. Vanaf zaterdag 6 februari kan men uitsluitend elke zaterdag tussen 10.00 uur en 15.30 uur en op de woensdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur terecht op het terrein achter Kerkemeijer om hout aan te leveren. Nadrukkelijk wijst de organisatie erop dat dit niet op andere dagen kan.
Zaterdag 19 maart is de laatste inzamelingsdag. Hierna zal een aanvang worden gemaakt met de daadwerkelijke opbouw van het paasvuur. Uitsluitend snoeihout en dennen zonder wortels kunnen worden aangeleverd. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Het paasvuur zal zondag 27 maart (1e paasdag) om 20.45 uur worden ontstoken. Alle belangstellenden zijn welkom om het enorme vuur te komen bekijken. De toegang naar het paasvuur is gratis.
 

Advertentie:

Booking.com

Lees ook