Algemeen
Borculo

26 januari 2016

OBS Markvelde op bezoek bij Grand Café de Gracht

OBS Markvelde op bezoek bij Grand Café de Gracht

BORCULO – Vrijdag 22 januari hebben de kinderen van groep 8 van obs Markvelde hun kooklessen geweldig afgesloten. Vanaf groep 5 hebben zij tijdens de handvaardigheidlessen ook een aantal weken kooklessen gevolgd. Dat begon in groep 5 met het maken van groentesoep, drie in de pan en het bakken van cakejes. Elk jaar werden de opdrachten iets moeilijker, waarbij de kaassoep met ham en prei in groep 6 al jaren een topper is. Dit jaar was de wintertaart voor groep 8 erg leuk en mooi om te maken en pizza is natuurlijk altijd goed, dat lust iedereen, want wat je niet zo lekker vindt, doe je er gewoon niet op.
En als afsluiting van de kooklessen mochten de kinderen vandaag een kijkje in de keuken van Grand Café de Gracht in Borculo nemen. Eerst vertelde mevrouw Joanne Meulenveld hoe leuk het is om een restaurant te hebben, maar dat je natuurlijk ook hard moet werken en dat je altijd vriendelijk en vrolijk moet zijn. Met haar mochten de kinderen achter de bar kijken. Hierna op naar de keuken, waar kok Brian Grieving vertelde over zijn werk, maar de kinderen hebben ook veel aan hem gevraagd en ze weten nu veel meer over het werk van een kok. Daarna was het tijd om eens te proeven hoe lekker alles was en dus werd er “geluncht”.
Voordat de kinderen weer richting Markvelde gingen, hadden ze eerst nog een verrassing voor mevrouw Joanne en kok Brian: twee wintertaarten door de kinderen zelf gebakken.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook