Algemeen
Sport

9 februari 2016

Techniekwedstrijd synchroonzwemmen te Raalte

Techniekwedstrijd synchroonzwemmen te Raalte

BORCULO – De 3e figurenwedstrijd in de competitie synchroonzwemmen van regio Oost is zaterdag 6 februari gezwommen in Raalte. Schuurman BZC grossierde deze wedstrijd in het behalen van limieten. Alle drie deelneemsters in age I haalden hun 4e limiet van het seizoen. Maar ook bij Age II en de Junioren werd een limiet behaald. Marit (junioren) haalde met bijna 54 punten de laatste benodigde limiet waarmee ze haar deelname aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen op 9 april in Hoofddorp heeft veilig gesteld.
Zhifan, Issa, Pleun en Sam (age I) zwemmen die seizoen ook in de districtsploeg van regio Oost. Daarmee doen ze in mei mee aan een internationale wedstrijd in Luxemburg. Naast de groepsuitvoering mogen zij dan ook een duet zwemmen. Het overgrote deel van de meisjes van age I en age II zullen in juni meedoen aan de Synchrobeat in Eindhoven. Zij hebben de benodigde limieten behaald om aan deze Nationale Kampioenschappen mee te doen.
Trainsters Rienke en Angela zwemmen voor PFC Rheden bij de junioren. Rienke haalde wederom de bronzen medaille.
Ann Regts kon deze figurenwedstrijd helaas niet meedoen. Zij had die zaterdag een training van het Talententeam in Malden. Voor dit team selecteert de KNZB jonge talenten om voor te bereiden op deelname aan Jong Oranje.
Synchroonzwemmen is de meest sierlijke tak van de zwemsport. Tijdens een uitvoering laat je op de maat van muziek, schijnbaar zonder enige inspanning, spectaculaire figuren en zwemslagen zien. Schijnbaar zonder enige inspanning, want synchroonzwemmen is een zware sport. Het vraagt veel kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De meisjes kunnen wel een minuut onder water zwemmen!
Voor meer informatie: http://www.schuurman-bzc.nl/synchroon.html of neem contact op met Odette Broekmaat: 0545-291769 / 0647202300 / o.broekmaat@hetnet.nl.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook