Algemeen
Borculo

19 februari 2016

AGK Borculo beleeft muzikaal hoogtepunt in Pieterskerk Leiden

AGK Borculo beleeft muzikaal hoogtepunt in Pieterskerk Leiden

BORCULO – Het Algemeen Gemengd Koor beleefde afgelopen zondag een muzikaal hoogtepunt tijdens de Scratch Muziekdagen in Leiden. Samen met zo’n 700 zangers en 80 orkestleden voerden zij delen van de Carmina Burana van Carl Orff en The Armed Man van Karl Jenkins uit in de monumentale Pieterskerk.
Na een periode van intensieve repetities ondersteund door enkele projectleden kwam voor het AGK een langgekoesterde droom uit nl. het zingen van “the Armed Man“ van Karl Jenkins. In een wel heel grote setting tijdens de “Scratchdagen” in de Pieterskerk in Leiden werden ook delen uit de Carmina Burana van Carl Orff uitgevoerd. Een welkome aanvulling want het AGK reist in het weekend van 9 juli naar Londen om daar in de Royal Albert Hall de Carmina Burana als “scratch” te zingen. Scratch is afgeleid van “to start from scratch – beginnen vanuit het niets”. Dirigent Paul Valk bracht gedurende de gehele repetitiedag zijn enthousiasme op een plezierige manier op de deelnemende zangers over. Na een dag van hard werken met medewerking van vier solisten werd ’s avonds eerst het gedeelte van de Carmina Burana succesvol uitgevoerd. Na de pauze vulden de emotionele klanken van “The Armed Man” de immense en boordevolle Pieterskerk. De indrukwekkende muziek bezorgde menig toehoorder en deelnemer kippenvel.
Het vermoeide maar vooral geïnspireerde en tevreden koor keerde terug naar Borculo met in gedachten alweer het volgende grote evenement in Londen.
In aanloop naar de uitvoering in de Royal Albert Hall van de Carmina Burana kan het AGK nog projectzangers gebruiken. Vooral aan mannenstemmen is behoefte. Projectzangers en -zangeressen kunnen nog samen met het AGK de Carmina Burana repeteren en/of mee op reis naar Londen in juli.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook