Algemeen
Berkelland

11 maart 2016

Glasvezel buitengebied Berkelland stap dichterbij

Glasvezel buitengebied Berkelland stap dichterbij

BORCULO – CIF wil glasvezel aanleggen in het buitengebied van de gemeente Berkelland. Eind vorig jaar zijn daarover afspraken gemaakt met de gemeente Berkelland. CIF heeft nu aangegeven dat hiervoor geen financiering van de gemeente Berkelland nodig is. De bereidheid van de gemeente Berkelland om een vreemd vermogen faciliteit beschikbaar te stellen heeft de plannen voor de uitrol van glasvezel dusdanig versneld dat de gemeente Berkelland verwacht dat CIF half mei de vraagbundeling (inschrijfperiode) zal starten. Op dit moment wordt er hard gewerkt om de voorbereidende werkzaamheden af te ronden.
Glasvezel is bij uitstek een technologie waarop meerdere aanbieders hun diensten kunnen leveren. Dit betekent dat mensen bij verschillende serviceproviders pakketten voor TV, Internet en Bellen kunnen afnemen. In Berkelland hebben klanten de keuze uit minimaal twee serviceproviders. Naar verwachting zullen net als in eerdere buitengebieden meerdere aanbieders hun diensten aanbieden op toekomstige glasvezelnetwerken. Er wordt blijvend gezocht naar andere partijen die hiervan gebruik willen maken zodat er meer keuze komt voor klanten. Zodra er een overeenkomst is getekend met een nieuwe serviceprovider, wordt dit direct bekendgemaakt.
Om tot aanleg van glasvezel over te kunnen gaan is het nodig dat 50% van de inwoners een abonnement afneemt via glasvezel. 95% van de inwoners ontvangt een standaard aanbod, voor 5% wordt een maatwerkoplossing geboden. De gemeente Berkelland hoopt dat dit succes ook de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gehele Achterhoek dichterbij brengt. De gemeente wil daarom regionaal blijven samenwerken en haar kennis delen. De provincie Gelderland heeft daarbij de afgelopen jaren een belangrijke aanjaagfunctie vervuld.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook