Algemeen
Borculo

11 maart 2016

Militaire oefening tussen Borculo, Goor en Haaksbergen

Militaire oefening tussen Borculo, Goor en Haaksbergen

BORCULO – Het ministerie van Defensie houdt van 14 tot en met 18 maart een militaire oefening. De oefening speelt zich af in het gebied tussen Borculo, Goor en Haaksbergen. Er doen dertig militairen en acht pantservoertuigen (Fenniks) mee.
Het doel van deze oefening is het trainen van de verkenners in opleiding. Ze gaan routes en bruggen verkennen. Verder worden er observatieposten ingericht. Verkenners mogen niet opvallen, dus u zult er weinig tot geen last van ondervinden. De militairen en de voertuigen verplaatsen zich gewapend. Er wordt echter geen gebruik gemaakt van oefen)munitie
In principe wordt alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen. De eenheid vraagt van te voren aan de eigenaren/beheerders toestemming voor het gebruik van particuliere terreinen of objecten. Er wordt alles aan gedaan om overlast en hinder aan burgerverkeer te voorkomen.
Is er, ondanks voorzorgsmaatregelen, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook