Algemeen
Borculo

15 maart 2016

Voorjaarsconcert Volharding met nieuwe dirigent

Voorjaarsconcert Volharding met nieuwe dirigent

BORCULO – Muziekvereniging Volharding geeft op zaterdag 02 april haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Zowel het jeugdorkest, het harmonieorkest, de majorettes als de slagwerkgroep treden deze avond voor u op. Dit concert is voor het jeugd- en harmonieorkest in het bijzonder omdat het de eerste keer is met de nieuwe dirigent Joris Lumeij.
Joris Lumeij (1978) studeerde klarinet, saxofoon en piano aan de conservatoria van Aken, Maastricht en Zwolle. Hij kreeg les van Oscar Ramspek, Jan Cober en Reinhard Feneberg. Masterclasses volgde hij bij Karl Leister (Berliner Philharmoniker), Stanley Drucker (New York Philharmonic), Arno Piters (Concertgebouworkest) en Walter Boeykens (internationaal solist).
Joris deed eindexamen op klarinet met de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” onder leiding van chef-dirigent majoor Tijmen Botma op de kazerne in Assen. Voor zijn prestatie kreeg hij een 9, waarbij de examencommissie opmerkte dat de moeilijkheidsgraad van de door Joris gekozen werken extreem hoog was. Joris is sinds 2007 solo en eerste klarinettist bij de Koninklijke Militaire kapel “Johan Willem Friso” en speelt als hobby klarinet bij Muziekvereniging De Club in Didam.
Voor hij aan de studie klarinet begon, slaagde Joris in 2001 aan de Pedagogische Academie Maastricht voor groepsleerkracht basisonderwijs en vakspecialist muziek. Mede daardoor kan hij op een leuke en professionele manier zijn kennis overdragen.
Aan het Artez Conservatorium in Zwolle studeert Joris thans HaFaBra directie bij Fried Dobbelstein. Daarvoor volgde Joris al directielessen bij o.a. Alex Schillings en Gerrit Fokkema. Hij was dirigent bij meerdere amateurorkesten en dirigeerde verschillende jeugdorkesten. Joris wordt de laatste tijd bij veel orkesten gevraagd als coach/repetitor voor de klarinettengroep.
U bent van harte uitgenodigd voor het concert in Muziekcentrum aan de Haarloseweg 7 op zaterdag 02 april. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de toegang is gratis! Na het concert zal er in de foyer van het muziekcentrum nog gezellig na geborreld worden.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook