Algemeen
Borculo

16 maart 2016

ProWonen koopt bestaande woningen voor verhuur statushouders

ProWonen koopt bestaande woningen voor verhuur statushouders

BORCULO / BERKELLAND – Er komen voorlopig geen tijdelijke woningen voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) in Berkelland. De tijdelijke woningen zijn voorlopig niet nodig, omdat ProWonen kans ziet om haar woningbezit op korte termijn uit te breiden door de aankoop van voldoende (koop)woningen gespreid over Berkelland. De woningen worden zo veel mogelijk aangekocht volgens de afgesproken verdeling over de vijf kernen. Met die aankoop en de vrijkomende huurwoningen lukt het de gemeente om in Berkelland aan de taakstelling voor 2016 te voldoen. Voor 35 van de 81 statushouders die in de eerste helft van dit jaar gehuisvest moeten worden is al een huurwoning beschikbaar gekomen.
Tijdelijke woningen blijven een toekomstige optie
Het plaatsen van tijdelijke woningen op de aangewezen locaties in Berkelland blijft een toekomstige optie. Gemeente Berkelland: “We blijven in gesprek om initiatieven uit bijvoorbeeld Beltrum en Neede met woningen uit de particuliere markt op haalbaarheid te onderzoeken. Ook in Ruurlo blijven we in gesprek met The Joyriders om op de gekozen locatie fietscrossbaan mogelijk te maken.” De vluchtelingencrisis is nog niet ten einde en de gemeente verwacht dat Berkelland opnieuw een groep statushouders een thuis mag bieden. Als dat niet in bestaande woningen van ProWonen kan, dan gaan de gemeente en ProWonen opnieuw op zoek naar alternatieven.
De gemeente geeft in samenwerking met Vluchtelingenwerk begeleiding bij de inburgering en kiest bewust voor gespreide locaties om inburgering te bevorderen. In Berkelland worden al jaren lang statushouders in woningen van ProWonen gehuisvest. In 2015 ging het hierbij om 69 vluchtelingen met een verblijfsvergunning (145 in 2016).

Advertentie:

Booking.com

Lees ook