Home » Borculo » Historische plaatsnaam wordt weer in gebruik genomen
Algemeen
Borculo

29 maart 2016

Historische plaatsnaam wordt weer in gebruik genomen

Historische plaatsnaam wordt weer in gebruik genomen

BORCULO / BORKELO – In het kader van de geschiedenis van Borculo, krijgt Borculo haar historische naam terug: Borkelo. Vanaf aanstaande vrijdag worden de nieuwe entree-borden geplaatst bij de ingangen naar de stad.
Het idee om de historische plaatsnaam weer in gebruik te nemen komt van stichting HHB (Herbeleef Historie Borkelo, red.). “We willen dat de toeristen van Borculo zich in de geschiedenis wanen tijdens een bezoek aan het stadje. Er zijn al verschillende nieuwigheden geplaatst om dit te kunnen creëren, maar het aanpassen van een plaatsnaam is redelijk uniek in Nederland en we hopen hiermee meer toeristen te kunnen trekken” verteld een woordvoerder. “De naam Borkelo werd gebruik tijdens de heerlijkheid Borkelo(o).”
Het voorstel is al jaren geleden bekendgemaakt bij gemeente Berkelland en provincie Gelderland. Na een lange procedure is het dan toch eindelijk gelukt.
Voor de twijfelaars: het gaat om een 1 april grap.

Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com