Algemeen
Borculo

14 april 2016

De H.W. Heuvelschool, daar zit muziek in

De H.W. Heuvelschool, daar zit muziek in

BORCULO – Van muziek in de klas tot een avontuurlijke voorstelling in het muziekgebouw van de Volharding te Borculo en tot het Concert gebouw te Arnhem. H.W. Heuvelschool onderschrijft de visie “Meer muziek op scholen”. Om die reden zijn er de afgelopen maand een aantal bijzondere muzikale activiteiten in het lesprogramma van de school opgenomen. Alle kinderen, van kleuters tot en met leerlingen uit groep 8 van de H.W. Heuvelschool zijn in twee dagen getraind voor een groots muzikaal optreden onder leiding van het duo Annemiek & Bart. Tekst en muziek kwam van het duo zelf. Onder leiding van Annemiek & Bart werden alle leerlingen artiest die hun ouders en leerkrachten trakteerden op een geweldige voorstelling.
Een voorstelling ging over Dasna, een heel gewoon meisje uit een heel gewoon dorp. Ze droomt vaak weg en krijgt dan allemaal beelden in haar hoofd. Ze houdt van snoep, van dansen en zingen, want daar wordt ze vrolijk van! Net als de kinderen in de voorstelling: voor een avond artiest! De voorstelling eindigde met groot applaus!
Een andere muzikale bijzonderheid was er voor leerlingen van groep 7 & 8 van de H.W. Heuvelschool. Zij zijn op een muzikale reis gegaan, samen met andere leerlingen uit Berkelland. Verdeeld over 6 bussen reisden zij af naar het Concert Gebouw te Arnhem. Van muziek in de klas tot avontuurlijke voorstelling in het Concert Gebouw voor het meedoeconcert ‘Concert voor Rafiq’.
Kinderen maken kennis met klassieke muziek, mogen meezingen, spelen en dansen met het Gelders orkest in een grote concertzaal. In vijf lessen in de klas leren ze het verhaal en alle activiteiten die ze tijdens het concert met het orkest zullen uitvoeren. Presentator en verteller, Eric Robillard, doet alles stap voor stap voor via filmpjes op het digibord, om vervolgens samen met verteller Eric Robilland en Het Gelders Orkest het prachtige verhaal van Rafiq, die op zoek is naar zijn ouders live uit te beelden.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook