Home » Algemeen » Borculose Bloemenmarkt op zondag 1 mei
Algemeen
Borculo
Featured

22 april 2016

Borculose Bloemenmarkt op zondag 1 mei

Borculose Bloemenmarkt op zondag 1 mei

BORCULO – De Bloemenmarkt in Borculo belooft opnieuw een boeiend evenement te worden. Op zondag 1 mei wordt de 24e editie gehouden. Het gevarieerde programma telt tal van activiteiten. Bloemen, planten, muziek, en optredens staan centraal en de meeste winkels zijn geopend.
Bloemenmarkten zijn zeldzaam in de regio. De succesvolle Borculose markt vormt een uitzondering. Het trekt traditiegetrouw veel belangstellenden uit de hele regio. De Bloemenmarkt wordt gehouden op zondag 1 mei van 12 tot 17 uur. Op deze eerste zondag van mei is het altijd gezellig druk in de straten van Borculo. Want naast de marktkramen is er van alles te doen. Het evenement is een initiatief van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV). De organisatie is in handen van de Stichting Promotie Borculo (SPB). Niet alleen inwoners van Borculo zelf, ook vanuit omliggende plaatsen weten de mensen het evenement op waarde te schatten. Zo is de Bloemenmarkt uitgegroeid tot een begrip in de regio. Naast een uitgebreid aanbod van bloemen, planten en perkgoed valt er die zondag nog meer te beleven. De bijzondere sfeer zorgt voor een gezellig en gemoedelijk evenement. Er zijn veel verschillende marktkramen met enkele grote bloemaanbieders. Voor elke kopende klant bij de geopende winkels (tussen 12 en 17 uur) en leden van de BOV is er een gratis bosje bloemen (zolang de voorraad strekt).
Maar er zijn meer activiteiten, zoals optredens van onder andere Jeugddrumband Het Klein Begin. Her en der in de stad komen dweilorkest de Pleardopkes uit Geesteren en de Diekhookse Klumpkes in actie. Ook de majorettes van muziekvereniging Volharding zijn van de partij. Verder worden er demonstraties verzorgd door Gymnastiek en Jazzdansvereniging Borchlo, Sportschool Bodycheck en LG-Dance (dansdemonstraties). Er is een spectaculaire klimtoren onder leiding van Henk Hoek van Ultimate Adventures en voor de kleintjes staat op de Veemarkt een draaimolen opgesteld. Zuster Klivia brengt het openluchtspel Ja Zuster, Nee Zuster, dat deze zomer in ’t Galgenveld wordt opgevoerd, onder de aandacht. Ze komt met stekjes van de fuchsia naar de Bloemenmarkt.

Advertentie:

Lees ook