Home » Borculo » Museumseizoen geopend bij de Lebbenbrugge
Algemeen
Borculo

25 april 2016

Museumseizoen geopend bij de Lebbenbrugge

Museumseizoen geopend bij de Lebbenbrugge

BORCULO – Het museumseizoen van boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo gaat op 1 mei weer beginnen. T/m 31 oktober is het dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur geopend.
Zo’n 30 vrijwilligers hebben het museum en omgeving weer spic en span gemaakt voor de bezoekers. Tegenwoordig beschikt het museum over een AED.
Ook dit seizoen is er weer een tentoonstelling, deze keer vooral gewijd aan het boerenleven, het hele jaar rond, zoals dit zich rond 1900 afspeelde.
In 2013 is het museum begonnen met het opnieuw aanleggen van het museumterrein dat zijn voltooiing nadert. Oude elementen zijn teruggehaald en door de werkzaamheden van het waterschap aan de Slinge in 2014 heeft het nu een prachtige aansluiting aan de beek De Slinge, zoals dat vroeger ook het geval was. De boomgaard met oude fruitrassen, de bijenstal, het “stellen”bosje en diverse oude gewassen in de moestuin geven een extra dimensie aan het erf. Op 2 juli wordt het buitenmuseum officieel geopend. Ook wordt dan de replica van de oude hoefstal (waarin vroeger de paarden werden beslagen) en de rosmolen in gebruik genomen.
Het museum geeft  een uniek en authentiek beeld van een boerderij aan het eind van de negentiende eeuw. Er is een videohoek, waar diverse oude en nieuwe films over de streek zijn te zien.

Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

  • 15 november 2022

    BORCULO – Repair Café Berkelland is ook het juiste adres om uw botte tafel- en keukenmessen, scharen en tuingereedschappen te laten slijpen. Men

Booking.com