Algemeen
Borculo

25 april 2016

Pianoconcert Daria van den Bercken in de Weemhof

Pianoconcert Daria van den Bercken in de Weemhof

De Weemhof in Borculo heeft op vrijdag 13 mei een bijzonder piano concert op de agenda staan. Een van Nederlands beste pianisten, Daria van den Bercken, bekend van o.a. podium Witteman, de Tiende van Tijl en vele andere bijzondere initiatieven, komt naar de Weemhof en zal stukken spelen van de componisten G.F. Händel en G.D. Scarlatti.
Hun composities worden onder een vergrootglas gehouden om erachter te komen wat de innerlijke muzikale kenmerken zijn van deze twee zeer verschillende barokcomponisten: de één een briljante musicus evenals ondernemer die de Italiaanse Opera in Londen wilde doen herleven; en de ander een beroemde Italiaanse solist, die meer dan 600 sonates voor klavecimbel componeerde met aantoonbaar meer Spaanse kenmerken in een groot deel van zijn composities dan in de werken van veel Spaanse componisten.
De Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken kreeg de volle aandacht van de klassieke muziekwereld met het project ‘Händel At The Piano’. Via video’s, concerten, alternatieve podia en platforms bereikte ze zowel liefhebber als nieuw publiek met de klaviermuziek van Georg Friedrich Händel. Ze studeerde in Amerika bij o.a. de beroemde pianist Menahem Pressler en Leonard Hokanson. Ze heeft op vele beroemde podia in Nederland, Londen, Palermo, Sao Paulo en Amerika opgetreden en prijzen gewonnen. U kent haar misschien nog als de vaste pianiste bij de tiende van Tijl.
Het concert begint vrijdagavond klokslag 20.00 uur. Inloop vanaf 19.20 uur. De plaatsen zijn vrij. Uw plaatsen zijn te reserveren via: http://deweemhof.stuyt.nl/?page_id=50. Op deze website onder de kop ’Muziek’ vindt u alle informatie over Daria en het programma dat zij zal spelen.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook