Home » Borculo » Nationale Herdenking op 4 mei
Algemeen
Borculo

26 april 2016

Nationale Herdenking op 4 mei

Nationale Herdenking op 4 mei

BORCULO – In heel Nederland zijn we op woensdag 4 mei om 20.00 uur twee minuten stil. Dan herdenken we de burgers en militairen van het Koninkrijk der Nederlanden, die waar ook ter wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties, maar ook bij vredesoperaties. De Dodenherdenking op 4 mei heeft dit jaar als thema ‘De vrijheid omarmd’.
Belangstellenden kunnen zich vanaf 18.55 uur bij de RK-Kerk aan de Steenstraat in Borculo verzamelen voor de stille tocht. Deze voettocht vertrekt om 19.15 uur en voert over de begraafplaats van de kerk en vervolgens via de Boomgaarden naar het oorlogsmonument aan de Burgemeester Bloemersstraat en het Indiëmonument in het Cycloonpark. Zowel op de begraafplaats, als bij de monumenten is er gelegenheid tot het leggen van bloemen. Wethouder Marijke van Haaren legt namens de gemeente Berkelland een krans. In het Cycloonpark wordt passende muziek gespeeld.
Iets voor 20.00 uur zal de stoet de Algemene Begraafplaats aan de Deugenweerd bereiken. Hier wordt bij de graven van de Engelse piloten twee minuten stilte in acht genomen. Hierna wordt het signaal Taptoe geblazen door de heer G. Waanders. Ook op deze plek is er gelegenheid tot het leggen van bloemen.
Aansluitend wordt om ongeveer 20.15 uur in de Joriskerk op het Muraltplein in Borculo een openbare herdenkingsbijeenkomst gehouden. Als gastspreker houdt Nico Gerzee, oud-burgemeester van Borculo, een herdenkingsrede. Hier is de muzikale omlijsting in handen van Lily Lion en Viënne Lukassen en Benjamin Bisperink van het Segno-collectief. De vijf prijswinnaars van de dichtwedstrijd, die door de stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen is uitgeschreven, dragen ieder hun eigen gedicht voor. Ook mevrouw G. Willekes draagt een gedicht voor.

Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 8 december 2022

    BORCULO – Onder een klein voorbehoud dat er toch weer coronamaatregelen zouden kunnen komen, durft de Stichting Promotie Borculo het aan om de

  • 6 december 2022

    BORCULO – Vandaag is de verbouwing van de Coop naar de Plus van start gegaan. Om 13.00 uur sloten de deuren van Coop

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

Booking.com