Algemeen
Borculo

28 april 2016

Alzheimer Café in Borculo: onbegrepen gedrag bij dementie

Alzheimer Café in Borculo: onbegrepen gedrag bij dementie

BORCULO – De afdeling Achterhoek van Alzheimer Nederland organiseert elke tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in de gemeente Borculo. Het thema van deze maand: onbegrepen gedrag bij dementie.
Mensen met dementie kunnen zich boos of agressief gedragen omdat hij (of zij) zijn gewone gevoelens niet meer op een normale manier kan uiten. Het is belangrijk te weten dat dit gedrag een verschijnsel van de ziekte is. Dit komt doordat het beoordelingsvermogen en zelfcontrole door de ziekte zijn afgenomen.
Evelien Engbers, psycholoog bij Livio, informeert u deze avond over dit, vaak onbegrepen, gedrag en geeft tips en adviezen over hoe u hier mee om kunt gaan.
Een Alzheimer Café is een belangrijk trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen u meemaakt of bezighoudt; over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer. De toegang is altijd gratis evenals de koffie en de thee. Voor overige consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.
Alzheimer Café Borculo
Datum: dinsdag 10 mei
Plaats: Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo.
Tijdstip: Inloop en koffie vanaf 19.00. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Aanmelding vooraf is niet nodig.
Zie voor meer informatie de website: www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek of bel met de alzheimertelefoon van de afdeling Achterhoek: 06-13514411

Advertentie:

Booking.com

Lees ook