Algemeen
Berkelland

12 mei 2016

Pilot kroonringen inzamelzakken plastic afval om lantaarnpalen

Pilot kroonringen inzamelzakken plastic afval om lantaarnpalen

BORCULO – De gemeente Berkelland gaat een proef doen met een ophangsysteem voor plastic zakken. Op dit moment worden de volle plastic zakken met plastic, metaal (blikjes) en drankenkartons langs de weg gelegd. Bekend is dat deze situatie niet altijd ideaal is. Wethouder Joke Pot, portefeuillehouder Afval, wil met deze pilot bekijken of dit ophangsysteem gevaarlijke situaties voorkomt.
Het is bekend dat het huidige systeem voor problemen kan zorgen doordat de zakken kapot worden gemaakt door dieren, ongedierte of menselijke handelingen. Soms ook waaien de zakken weg. Daardoor ontstaan er gevaarlijke situaties voor weggebruikers.
Een oplossing is de kroonring. De kroonring wordt aan openbare lantaarnpalen bevestigd. Aan deze ringen kunnen bewoners de zakken met plastic afval hangen. Op die manier wordt voorkomen dat de zakken de straat op waaien. De gemeente Berkelland wil graag weten of een dergelijk ophangsysteem een goede oplossing is. Om die reden nodigt de gemeente u uit om deel te nemen aan deze pilot.
Om zo veel mogelijk ervaring op te doen is het belangrijk dat u met minimaal 5 buren meedoet en de plastic inzamelzakken ook aan deze kroonring ophangt. Voor de aanvraag moet u naam, adres en telefoonnummer en het nummer van lichtmast (of de locatie) vermelden. Het kost u niks. De gemeente plaatst de kroonring en de afvalinzamelaar, de firma Ter Horst haalt de volle plastic zakken gewoon op.
Digitaal aanmelden kan via de website van de gemeente, www.gemeenteberkelland.nl > aanvragen kroonring. Uw aanmelding is nodig om te weten hoeveel kroonringen er besteld moeten worden.
Deze pilot is onderdeel van de aanpak zwerfafval. Voor de uitvoering krijgt de gemeente vanuit het Afvalfonds een financiële bijdrage.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook