Dit bericht is meer dan een half jaar geleden gepubliceerd. De informatie in dit bericht is wellicht niet meer actueel.

BORCULO – Dinsdagavond, 10 mei 2016, is DEO F1, met een overtuigende 0-10 overwinning op FC Winterswijk F6, kampioen geworden. Met nog 1 wedstrijd te spelen zijn ze niet meer te achterhalen. Na 10 wedstrijden (en nog 1 te gaan) hebben ze slechts 1 keer verloren, een hele goede prestatie.

De jongens en meisjes waren in het begin nog wat zenuwachtig, maar gelukkig hielp een vroeg treffer de spelers van de spanning af. Met rust stond het al 0-5 en konden de leiders al met een gerust gevoel de ranja uitdelen. Na de pauze ging het scoren gewoon verder, waardoor na het laatste eindsignaal eindelijk echt feest gevierd kon worden. De (alcoholvrije) champagne knalde vrolijk en er werd luidruchtig feest gevierd.

Namens het jeugdbestuur kreeg de F1 als eerste team een (wissel-) kampioensschaal uitgereikt. Deze schaal is bedoeld om ieder kampioensteam te huldigen, alle kampioenen zullen in de vorm van een erelijst worden toegevoegd aan deze schaal. Het jeugdbestuur hoopt hiermee een mooie traditie te starten en een lange lijst met kampioenen te kunnen maken.