Home » Borculo » CP-voetbaldag met het Paralympisch voetbalteam bij EGVV Gelselaar
Algemeen
Gelselaar

14 mei 2016

CP-voetbaldag met het Paralympisch voetbalteam bij EGVV Gelselaar

CP-voetbaldag met het Paralympisch voetbalteam bij EGVV Gelselaar

BORCULO – Op zaterdag 28 mei 2016 organiseert Stichting Doelpunt, in samenwerking met EGVV, DEC ’10 en KNVB CP-voetbal, voor de 2e keer een CP-voetbaldag op de velden van EGVV in Gelselaar.
CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. CP-voetbal is een sport die alleen internationaal (Europees-, Wereldkampioenschap en Paralympisch) beoefend kan worden. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is ook kleiner (5m x 2m). Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen voetbal bij een reguliere club.
De nationale CP-voetbal selecties van onder 14 jaar, onder 16 jaar en onder 18 jaar komen op 28 mei naar Gelselaar.
Extra bijzonder is dat dit jaar de Nationale selectie van het CP-voetbal ook naar Gelselaar komt! Dit is het team dat dit jaar gaat deelnemen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.
In de ochtend van 28 mei a.s. trainen de CP-selecties op de velden van EGVV. ’s Middags staan wedstrijden tegen teams van EGVV en DEC ’10 op het programma.(DEC ’10 is een combinatievereniging van jeugd uit Gelselaar en Diepenheim) De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van het CP-voetbal.
De ambassadeurs van Stichting Doelpunt, voormalig prof-voetballer en analyticus bij FOX Sports Eredivsie Arnold Bruggink en topscheidsrechter Bas Nijhuis zijn aanwezig tijdens deze CP voetbaldag op 28 mei in Gelselaar.
Programma 28 mei 2016 (onder voorbehoud van wijzigingen): Locatie: EGVV, Driessenweg te Gelselaar.
9.00 uur: aankomst CP-voetbal selecties
10.00 uur: aanvang training CP-selecties
11.00 uur: informatiebijeenkomst (G-)voetbalverenigingen door bondscoach CP-voetbal Marcel Geestman
11.00 uur: aankomst Nationaal CP-team
11.30 uur: pauze/lunch
12.15 uur: wedstrijd Nationaal CP-team – EGVV
13.45 uur: aanvang selectiewedstrijden:
13.45 uur Selectie onder 14 – DEC ’10 comb. D1/D2
14.15 uur Selectie onder 18 – DEC ’10 C1
15.00 uur Selectie onder 16 – DEC ’10 C2
16.30 uur: einde programma – napraten
Tevens zijn er voor bezoekers leuke randactiviteiten.
Voor meer informatie over CP-voetbal zie: www.cpvoetbal.nl. Voor meer informatie over Stichting Doelpunt zie: www.stichtingdoel.com.

Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com