Algemeen
Featured
Sport
Sportuitslagen

19 mei 2016

Sportuitslagen van de week (19)

Sportuitslagen van de week (19)

Elke week verzamelen we de uitslagen van de sportverenigingen in Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo. Heeft of mist u uitslagen op de website? U kunt ons e-mailen op info@overborculo.nl

Voetbal

Mariënveld – DEO: 3-1
Reünie – Doetinchem: 2-4
GSV’63 – Bentelo: 2-6
Lochuizen – EGVV: 1-4

Judo

Nippon Judo Achterhoek selecteert zich met dames team -15 voor het NK
Zaterdag 14 mei was de finale dag van de teamwedstrijden te Markelo. Nippon Judo nam deel met 4 teams die door de 2 voorrondes bij de eerste 4 van de poule waren gekomen. Door de verschillende klasses waarin gestreden werd kon alleen het dames team -15 die voor de Ippon klasse uit kwam zich plaatsen voor het NK. Zowel het meiden team als het jongens team -12 jaar Yuko klasse hebben een mooie 3de plaats weten te behalen. Het heren team -15 jaar kwam uit in de Wazari klasse heeft een goede strijd geleverd en een 1ste plaats behaald. Het dames team bestaande uit meiden van Nippon judo en meiden van JV Thag hebben zich bewezen en zijn 1ste geworden in de Ippon klasse en mogen gaan strijden op 25 juni voor de Nederlands kampioenschappen teams te Nijmegen. 3 judoka’s streden individueel voor de Bokaal van het Noorden te Drachten. Daar is Gerben ten Have (Ruurlo) 2de geworden. Annemijn Salomons (Hengelo gld) 1ste en Suze Assendelft (Lochem) 3de. Ricardo Chirco (Borculo) nam deel aan internationaal toernooi Kaizen Tournement te Echt en heeft een 3de plaats behaald.
Nippon Judo Achterhoek selecteert zich met dames team -15 voor het NK

Paardensport

Tijdens de thuiswedstrijd in Geesteren vielen diverse leden van de Hamelandse Ruiters in de prijzen. Henk-Jan Klein Braskamp won met Venus de Den Hartog Bokaal 2016 bij de veteranen in de klasse Z. Rita Ligtenbarg volgde op een tweede plaats met Frinando in de klasse L. In het L klassiek springen ging de winst naar Jan Lutke Willink met Zisinaa. Bij de dressuur was er een zesde en zevende prijs voor Linda Bomhof met Eelay in de klasse L2. Sanne Bolster reed Exclusief naar een tweede en vierde prijs in de klasse Z1 dressuur.
Geesterense ponyruiters presteren goed op eigen concours
Afgelopen zaterdag tijdens het Pinksterconcours in Geesteren werd Frederieke ter Woerds 1e in de klasse L1 dressuur met haar pony Golden Boy, ze reed een mooie proef en kreeg van de jury 198 punten. Regina Kappert behaalde een 4e prijs met haar pony Easter Blitz Bb in de klasse B dressuur, zij werd beloond met 205 punten voor haar proef, Roos Dekkers eindigde in de klasse B dressuur op een 5e plek met haar pony What Else, zij kreeg 203 punten voor haar proef.
In de klasse B springen behaalde Roos Dekkers met What Else een mooie 2e prijs, door een foutloze 1e ronde en een foutloze barrage, zij kreeg van de jury 78,5 stijlpunten. In de klasse L springen behaalde Regina Kappert met Easter Blitz Bb een super 2e prijs, door een foutloze 1e ronde en in de foutloze barrage was ze minder dan een halve seconde langzamer dan de winnaar. Alle combinaties komen uit voor de Hamelandse ponyclub uit Geesteren

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook