Home » Borculo » DEO tegen de Graafschap afgelast wegens dreiging
Algemeen
Borculo
Featured

23 mei 2016

DEO tegen de Graafschap afgelast wegens dreiging

DEO tegen de Graafschap afgelast wegens dreiging

BORCULO – Op advies van de Burgemeester van Berkelland en de regionale politie heeft het bestuur van v.v. DEO uit veiligheidsoverwegingen i.v.m. dreiging van supportersgeweld besloten de wedstrijd tegen de Graafschap van dinsdag 24 mei a.s. niet door te laten gaan. Het bestuur van DEO betreurt deze beslissing, maar wil geen enkel risico lopen op ongeregeldheden.
De Graafschap zou als seizoensafsluiting een oefenwedstrijd spelen tegen DEO. Deze wedstrijd stond gepland op dinsdag 24 mei in Borculo. Zondag 22 mei verloor de Graafschap de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in de play-offs en daardoor degradeerde de club uit Doetinchem. Enkele fans van de Graafschap stormden het veld op en vielen spelers van Go Ahead Eagles lastig.
Update 20:45 uur
Statement burgemeester Joost van Oostrum: “Ik betreur dat het bestuur van voetbal vereniging DEO in mijn gemeente heeft moeten besluiten om de wedstrijd v.v. DEO-De Graafschap af te gelasten. Het is te triest voor woorden dat een amateurclub met enthousiaste vrijwilligers de dupe wordt van dreigend geweld van lieden die zich voetbalsupporter noemen. Ik vind echter de beslissing zeer verstandig en te respecteren. Als afsluiting van het voetbalseizoen zou de Graafschap morgen, dinsdag 24 mei om 19:00 uur op sportpark Dijkhoek bij Borculo een oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van v.v. DEO spelen. Voor deze gelegenheid zou het elftal worden aangevuld met een aantal gastspelers van voetbalverenigingen uit de regio. Ik hoop dat weer snel iedereen naar een voetbalwedstrijd kan gaan om te genieten van het voetbalspel.”

Advertentie:

Lees ook