Home » Borculo » Vernieuwing wijk De Koppel nadert voltooiing
Algemeen
Borculo

24 mei 2016

Vernieuwing wijk De Koppel nadert voltooiing

Vernieuwing wijk De Koppel nadert voltooiing

BORCULO – In 2009 begon wooncorporatie ProWonen met het opknappen van de wijk De Koppel in Borculo. In het najaar van 2015 zijn de laatste woningen aan de Koningin Julianastraat, Hieminkbeekstraat en Leerinbeekstraat gesloopt; binnenkort worden de laatste 31 woningen gebouwd.
Centraal in de wijk ligt de Koningin Julianastraat. Hier worden 16 half vrijstaande woningen gebouwd met ieder drie slaapkamers. Projectleider Roy Meurs: “Deze gezinswoningen zijn ruim en heel comfortabel. Ze zijn energiezuinig, hebben vloerverwarming op de begane grond en zonnepanelen. Parkeren kan op eigen terrein. Natuurlijk is er op de verdieping een tweede toilet en er is bovendien een vaste trap naar zolder.” Aan de Prins Bernhardstraat, Leerinkbeekstraat en Hieminkbeekstraat bouwt Klomps Bouwbedrijf uit Dinxperlo nog eens 15 drie onder één kap woningen.
Klantadviseur Caroline Evers: “Sinds 1 januari moeten we woningen passend toewijzen. Deze laatste 31 nieuwbouwwoningen in De Koppel worden alleen verhuurd aan mensen met een jaarinkomen boven de huurtoeslaggrens. Voor alleenstaanden is dat meer dan € 22.100,- en voor mensen die samenwonen meer dan € 30.000,-.”
Op dinsdag 31 mei is er bij Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo een inloopavond. Caroline Evers: “Belangstellenden, woningzoekenden en wijkbewoners kunnen hier tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen voor meer informatie over de woningen, de planning en over het passend toewijzen. Ook kunnen wij dan meer vertellen wanneer wij deze woningen adverteren op www.thuisindeachterhoek.nl.” De bouw van de woningen start in oktober en is in het najaar van 2017 klaar.

Advertentie:

Lees ook