Algemeen
Berkelland

25 mei 2016

Repair Café Berkelland: voorkom schade aan Senseo apparaten.

Repair Café Berkelland: voorkom schade aan Senseo apparaten.

BORCULO – Wanneer een Senseo apparaat een aantal dagen of weken niet gebruikt wordt, zeker tijdens de vakantie periode, kan schade ontstaan door “droog koken”. Zeker wanneer het waterreservoir bijna leeg is. Het water in de boiler loopt dan geleidelijk terug in het reservoir. Daardoor raakt de boiler voor een groot deel gevuld met lucht. Wanneer het apparaat dan ingeschakeld wordt kan de boiler defect raken. Vul daarom bij langere afwezigheid het reservoir tot het maximum niveau en vervang het water in het reservoir bij thuiskomst. Doorspoelen van het apparaat is een nog betere optie, zo voorkomt u ook problemen met langer stilstaand water. Kijkt u hiervoor in de handleiding of internet. Ook ligt een instructie klaar bij Repair Café Berkelland. Zo voorkomt u een defecte Senseo.
Op woensdag 8 juni worden er weer messen, scharen en (tuin) gereedschappen geslepen. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Uiteraard worden er dan ook weer allerhande huis,- tuin, en keuken apparaten gerepareerd, kleding versteld, horlogebatterijen vervangen en defecte Senseo apparaten hersteld.
Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en is met name bedoeld voor hen die het repareren niet (meer) kunnen. De reparaties en het verstelwerk zijn gratis. De eventueel gebruikte onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Hiervan wordt ondermeer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft. De bezoekers kunnen meekijken met de reparatie of tegen een kleine prijs een kop koffie gebruiken in het naastgelegen eetcafé De Hoeksteen. Hiervoor krijgt men een reductiebon bij de receptie van Repair Café Berkelland.
Plaats en tijd van handeling: woensdag 8 juni, verder elke 2e woensdag van de maand van 13.00 -17.00 én van 18.30 – 21.00 uur in De Schuur, eetcafé De Hoeksteen, Steenstraat 3, 7271 BN Borculo. Informatie: repaircafeberkelland@kpnmail.nl of 06-57 977 625.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook