Algemeen
Gelselaar
Voetbal

1 juni 2016

2e CP-voetbaldag in Gelselaar

2e CP-voetbaldag in Gelselaar

GELSELAAR – Zaterdag 28 mei 2016 stond Gelselaar in het teken van CP-voetbal.
Op de velden van EGVV in Gelselaar werd er in de ochtend getraind door de 3 jeugdselecties (onder 14 jaar, onder 16 jaar en onder 18 jaar) van het CP-voetbal.
Net na de middag was de aftrap, door Doelie, de mascotte van Stichting Doelpunt, van de wedstrijd EGVV (combi-team) tegen het Nationaal CP-voetbalteam. Dit is het team dat gaat deelnemen aan de Paralympische Spelen, gehouden van 7 t/m 18 september 2016 in Rio de Janeiro.
Aansluitend speelden de 3 jeugdteams van het CP-voetbal een wedstrijd tegen teams van DEC ’10 (= een combinatievereniging van jeugd EGVV Gelselaar en Diepenheim).
Nationaal CP-team tegen EGVV, uitslag 2-9
CP-team onder de 14 jaar tegen DEC ’10 D1-2, uitslag 2-5
CP-team onder de 16 jaar tegen DEC ’10 C2, uitslag 7-0
CP-team onder de 18 jaar tegen DEC ’10 C1, uitslag 2-3
De wedstrijden stonden onder leiding van Jan Bomans en Biense Klein Braskamp.
CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. CP-voetbal is een sport die alleen internationaal (Europees-, Wereldkampioenschap en Paralympisch) beoefend kan worden. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is ook kleiner (5m x 2m). Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen voetbal bij een reguliere club.
Voor de bezoekers waren er, naast de wedstrijden, diverse activiteiten rondom de velden van EGVV.
Veel voetballers, ouders, gezinsleden en belangstellenden hebben genoten van een, met zonovergoten, dag met mooi voetbal. Ieder op zijn eigen niveau.
Als afsluiting van een mooie voetbal werd er tijdens de barbecue gezellig na gepraat.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook