Algemeen
Borculo

2 juni 2016

Textielweekend op Lebbenbrugge

Textielweekend op Lebbenbrugge

BORCULO – Vroeger ging men heel anders om met de textiel dan tegenwoordig. Het was allemaal huisvlijt, deels voor eigen gebruik en deels om wat inkomsten mee te verwerven.
Op 11 en 12 juni wordt van 11.00 tot 17.00 uur in het Boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo gedemonstreerd hoe men doeken weeft. Op De Lebbenbrugge weeft men nog met een weefstoel uit 1687. Verder worden er sokken gebreid en is er een demonstratie van ander breiwerk, stokhaken, wol spinnen, kantklossen, quilten, beren maken, Grolsche wanten breien, sieraden maken, het breien van kralen portemonnees, mutsen opmaken ,werken met stramien, petit point borduurwerk
Op zondag zijn er bovendien demonstraties kaar weven, bandvlechten, vlasspinnen, frivolité (petit points) en er kan door kinderen zelf geweven worden.
Verder is er een film over de laatste dagen van de Needse textielindustrie, over de verwerking van vlas en over de kunst van het opmaken van knipmutsen en van het doekrollen van stoffen voor in het kabinet.
Het hele seizoen is er tentoonstelling over Boeren het hele jaar rond.
Ben Tragter
Deugenweerd 17
7271 XR – Borculo
0545-272087
Voor verdere informatie:
Henny Magendans: 0573-454506

Advertentie:

Booking.com

Lees ook