Algemeen
Borculo
Featured

2 juni 2016

Taptoe Borculo 2016

Taptoe Borculo 2016

BORCULO – De Taptoe in Borculo vindt dit jaar plaats op de DERDE zaterdag in juni.
Op zaterdag 18 juni 2016 vindt de 17e Taptoe in Borculo plaats, die wordt georganiseerd door de St. voor Cultuur, Sport en Spel. De taptoe zal, na de zeer goede ervaringen van de laatste twee jaren, weer plaatsvinden op het hoofdveld van Voetbalvereniging Reünie aan de Haarloseweg 13 te Borculo, met een gedeeltelijk overdekte tribune.
De begintijd van de taptoe is, net als vorig jaar, om 14.30 uur en eindigt om ± 17.00 uur.
Wel zit er een wijziging in het weekeinde, waarin de taptoe wordt gehouden. Dit jaar zal de taptoe plaatsvinden op de derde zaterdag van juni, zodat de culturele activiteiten in Borculo verdeeld worden en er zowel het derde als het vierde weekeinde van juni van alles in het centrum van Borculo te beleven is.
De organisatie, de Stichting voor Cultuur Sport en Spel is blij dat er een fantastisch regionaal korps optreedt tijdens de taptoe in Borculo op 18 juni 2016, namelijk Advendo Percussion Ensemble uit Nijverdal. Deze slagwerkgroep treedt maar liefst twee keer op. Eén van hun optredens is de show ‘Priceless’.
Het Advendo Percussion Ensemble uit Nijverdal, oftewel Advendo PE, is de enige slagwerkgroep uit Oost Nederland dat jaarlijks deelneemt aan de Indoor Percussion wedstrijden in Nederland. Indoor Percussion zijn themashows van slagwerkgroepen die in de winter periode uitgevoerd worden in sporthallen door heel Nederland. Het deelnemersveld komt daarbij uit heel Europa. Advendo komt daarbij uit in de Marching A-Class en heeft dit jaar in deze klasse de European WGI Regional gewonnen. Naast de Indoor Percussion wedstrijden doet de groep diverse optredens in en rondom Nijverdal. Deze optredens variëren dan van marcherende straat optredens tot concertmatig stilstaande optredens. De groep heeft naast de A-Class groep ook nog een leerling slagwerkgroep waar de jongere leden worden voorbereid op deelname in de grotere groep. Advendo PE maakt deel uit van de Koninklijke Christelijke Muziekvereniging Advendo uit Nijverdal. Deze club bestaat uit een Orkest, diverse Twirlgroepen en het Percussion Ensemble.
De stichting is er weer in geslaagd een zeer afwisselend programma te kunnen presenteren.
Het Jeugdkorps Jong Jubal en het volwassenen Drum & Bugle Corps Jubal uit Dordrecht zullen een optreden verzorgen in Borculo.
Daarnaast trede ook de Showband Rheden en Brandweerharmonie uit Bilthoven op. Vrijwilligers van het Brandweermuseum in Borculo zullen daarbij nadrukkelijk aanwezig zijn.
Vanuit de regio wordt een optreden verzorgd voor het Advendo Percussion Ensemble uit
Er kunnen nog kaarten worden gekocht in de voorverkoop bij TIB/VVV Borculo aan de Hofstraat 5 en bij Tabak en Wijn en Zo aan de Veemarkt 4 in Borculo.
De kosten bedragen voor volwassenen € 12,= per persoon in de voorverkoop en € 15,=. Op 18 juni a.s. kosten ze aan de kassa 5 15,= per stuk.; kinderen tot 12 jaar mogen voor half geld naar de taptoe, mits onder begeleiding van een volwassene.
Houd dus zaterdagmiddag 18 juni 2016 vrij en kom genieten van de Taptoe in Borculo vanaf 14.30 uur op het hoofdveld van V.V. Reünie in Borculo.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook