Algemeen
Berkelland

11 juni 2016

Informatieavonden over start aanleg N18 De Nieuwe Twenteroute

Informatieavonden over start aanleg N18 De Nieuwe Twenteroute

BERKELLAND– Rijkswaterstaat en Noaber18 houden op 21, 23, 28 en 30 juni informatieavonden over de aanleg van de N18 De Nieuwe Twenteroute tussen Groenlo en Enschede. In september start aannemer Noaber18 met de werkzaamheden voor deze nieuwe weg. Tijdens de avonden krijgen omwonenden en geïnteresseerden informatie over de wijze van aanleg, de planning en mogelijke overlast. Ook is gelegenheid om vragen te stellen.
De Nieuwe Twenteroute loopt door vier gemeenten. In iedere gemeente vindt een informatieavond plaats. Noaber18 en Rijkswaterstaat spitsen de informatie toe op de gastgemeente van die avond. Natuurlijk is ook informatie te krijgen over de werkzaamheden, planning en hinder in de andere gemeenten.
De avonden starten om 19.30 uur met een plenaire presentatie. Iedere avond opent een verantwoordelijk bestuurder van de betreffende gastgemeente de informatieavond. Daarna vertelt Rijkswaterstaat over de achtergrond van het project, welke keuzes er zijn gemaakt en wat de stand van zaken is. Vervolgens gaat aannemer Noaber18 in op de werkwijze, planning en de maatregelen die ze neemt om overlast te beperken. Aansluitend is er een informatiemarkt met meer gedetailleerde informatie over de planning en het ontwerp van de nieuwe N18. Daar kunnen vragen gesteld worden aan medewerkers van Rijkswaterstaat en Noaber18.
Plaats en datum
Datum: dinsdag 21 juni
Plaats: Boekelo
Locatie: Bad Boekelo, Oude Deldenerweg 203
Datum: donderdag 23 juni
Plaats: Eibergen
Locatie: Zalencentrum De Klok, Grotestraat 84
Datum: dinsdag 28 juni
Plaats: Haaksbergen
Locatie: Zalencentrum ’t Hagen, Scholtenhagenweg 36
Datum: donderdag 30 juni
Plaats: Groenlo
Locatie: City Lido, Kerkstraat 6
Iedere avond gaat de zaal open om 19.00 uur. De plenaire presentatie begint om 19.30 uur. Vanaf ongeveer 20.15 uur start de informatiemarkt. De informatieavond duurt tot 21.30 uur.
De aanleg van een nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede is onderdeel van de Nieuwe Twenteroute. De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt namelijk vernieuwd! Deze nieuwe Twenteroute wordt een weg waarop het veiliger is om over te rijden of over te steken; waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten, maar past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De nieuwe Twenteroute zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen; en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.
Naast de nieuwe 27 kilometerlange weg tussen Groenlo en Enschede bestaat De Nieuwe Twenteroute uit een verbreding van de bestaande N18 bij Varsseveld en veiligheidsmaatregelen tussen Varsseveld en Groenlo. Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. Rijkswaterstaat heeft Noaber18 opdracht gegeven tot de aanleg van de nieuwe weg tussen Groenlo en Enschede. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting klaar in de tweede helft van 2018.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook