Algemeen
Borculo
Featured

15 juni 2016

Weerkom’n Dagen en Brandstof Festival

Weerkom’n Dagen en Brandstof Festival

BORCULO – Volop muziek en verschillende activiteiten. De Weerkom’n Dagen zijn aanstaande. Met een gevarieerd programma trekt het evenement jong en oud. De Weerkom’n Dagen en het Brandstoffestival worden gehouden op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni op en rond de Veemarkt en Spoorstraat in Borculo.
Borculo bruist en er is vertier voor iedereen. Koren, muziekgroepen en solisten verzorgen optredens op de Veemarkt. De winkels zijn beide dagen geopend. Op zaterdag gelden de normale openingstijden. Tijdens de open zondag zijn de winkels toegankelijk van 12.00 tot 17.00 uur.
Het concept van de Weerkom’n Dagen, een initiatief van Stichting Promotie Borculo (SPB) is grotendeels hetzelfde als vorig jaar. Gerenommeerde artiesten en groepen staan opnieuw garant voor een muzikaal festijn. Op zaterdag- en zondagmiddag komen de volgende formaties op twee podia in actie: Leedvermaak uit Eibergen, Sjompiesingers uit Gramsbergen, Efkes Anders uit Barchem en de Edelweiss Kapelle uit Gelselaar, Crazy Cadillac 50’s Rock ‘n’ Roll band, Jacko en Tristan Zieverink en de Nijha band.
Nieuw onderdeel is de Caribbean Night op vrijdagavond 24 juni. Het gaat om een waar muziek-, dans- en vuurspektakel. De organisatie is in handen van De Berkelzangers die in 2016 hun 20 jarig bestaan vieren. Op de Markt zijn dan optredens van een Brassband en een Steelband. Er is een Sambashow met rijk uitgedoste danseressen en natuurlijk ontbreekt een Limbo dansshow met vuurwerk niet.
Op zaterdagavond vanaf 21 uur is er een groot feest op het marktplein met live muziek. Dat betekent lekkere muziek, ouderwets rocken en voetjes van de vloer. De passie spat er vanaf bij de Rockabilly band The Eightball Boppers en Guts, een Classic Rock Coverband. De twee gedreven formaties staan garant voor goede instrumentele kwaliteiten, gouden keeltjes, een ongedwongen sfeer en een opzwepend repertoire van eigen nummers en covers, waarbij ook de klassieke feestnummers niet ontbreken.
Op zondag wordt het Brandstoffestival gehouden (van 10.30 tot 18 uur). De bijzondere klassiekers staan overal in het centrum en de Spoorstraat opgesteld. Het gaat om oldtimers, kitcars, sportieve auto’s, tractoren, brommers, vrachtauto’s en andere historische machines. Iedereen kan de voertuigen bekijken en een gesprek met de eigenaren aanknopen. Deelnemers ontvangen een rallyschildje en kunnen ook meedoen aan de toerrit. Opgeven kan via www.brandstoffestival.nl. Op deze zondag is er gelegenheid om te genieten in het park bij het gemeentehuis. Er zijn foodtrucks aanwezig en voor de kinderen is er een springkussen.
Er valt dus genoeg te beleven in Borculo tijdens de Weerkom’n Dagen. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook