Home » Borculo » Drie keer goud voor touwtrekvereniging Heure
Algemeen
Borculo
Sport

21 juni 2016

Drie keer goud voor touwtrekvereniging Heure

Drie keer goud voor touwtrekvereniging Heure

BORCULO – Touwtrekvereniging Heure heeft afgelopen weekend 3 keer goud behaald op het NK in Hoevelake. Deze werden behaald in de klasses: Heren 720 kg, Heren 680 kg en de Heren zestallen 540 kg. Over twee weken zijn de selectiewedstrijden voor het WK in zweden.
De eerste dag van de Nederlandse Kampioenschappen outdoor bij TTV Spoortrekkers, vrijdag 17 juni, is drassig en nat verlopen. Vervelend voor touwtrekkers en publiek natuurlijk, maar ook voor de organiserende vereniging De Spoortrekkers die er alles aan had gedaan om er een perfect NK van te maken. Het enige wat ze niet in de hand hadden gebeurde: bui na bui plensde neer in Hoevelaken.
In de 720 kg-klasse werd Heure eerste, Veenseboys tweede en Gelderswoude (die de titel verdedigde) derde.
Vios Bison werd Nederlands Kampioen in de 640 kg-klasse. Het liet Okia achter zich, die op zijn beurt een trede hoger op het erepodium stond dan TTV Lagerweij. Bij de dames 420 kg leverde Gelderswoude het beste team. Monnickendam werd tweede en Oele derde.
Zaterdag 18 juni was qua aantal wedstrijden een drukke dag. In de 680 kg-klasse was Heure de sterkste, gevolgd door Vios Bison en Eibergen. Bij de mix-600 kg was Eibergen de sterkste. Lagerweij A werd tweede en Monnickendam derde.
De gouden plak bij de Heren 600-kg ging naar Veenseboys. Vios Bison werd tweede en Okia nam het bons mee naar huis.
Heure was de winnaar van de 540-kg-klasse. Gelderswoude werd tweede en Bekveld derde.
Veenseboys was met het beste jeugdteam naar Hoevelaken afgereisd. Vios Bison’s team werd tweede en Spoortrekkers derde.

Advertentie:

Lees ook