Algemeen
Borculo

21 juni 2016

Opening buitenmuseum op zaterdag 2 juli

Opening buitenmuseum op zaterdag 2 juli

BORCULO – Op zaterdag 2 juli wordt omstreeks 13.30 uur het “buitenmuseum” bij Boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo, officieel geopend.
Het erf is al in ontwikkeling sinds enige jaren geleden het waterschap Rijn en IJssel, in het kader van de ontwikkeling van de ecologische verbindingszone, de oevers van de Groenlose Slinge natuurlijker heeft gemaakt door deze te verlagen en de dijken te verleggen. Voor het mandenvlechten zijn knotwilgen langs de beek geplant.
Ondertussen floreert de boomgaard met oude fruitrassen, geschonken door boomkweker Hendrik ten Elsen uit Neede, als nooit tevoren. De hoefstal, waarin paarden beslagen worden is vernieuwd en naast het museum staat weer een gerestaureerde rosmolen, die op de deel machines aandrijft. Deze wordt die op die dag met echte paarden in gebruik wordt genomen, zoals dat 100 jaar geleden ook gebeurde.
Nadat de bijenstal achter op het erf is verplaatst, zijn er ook weer bijenvolken, die op het bloemrijke terrein honing verzamelen. Hiermee zijn enkele potjes gevuld en zijn bij de kassa van De Lebbenbrugge te koop.
Er zijn op verzoek rondleidingen over het erf met o.a. de moestuin en boomgaard met gewassen van vroeger en oude fruitrassen. Verder is er op de zolder van de schuur nog de tentoonstelling Boerenerven en in de videohoek worden de films De Berkel in de 21e Eeuw en het filmportret De Natuurbeleving van Hendrik ten Elzen vertoond.
Het museum is nog t/m 31 oktober geopend.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook