Algemeen
Borculo

5 juli 2016

AGK Borculo zingt dit weekend in de Londense Royal Albert Hall

AGK Borculo zingt dit weekend in de Londense Royal Albert Hall

BORCULO – Het Algemeen Gemengd Koor uit Borculo gaat het komend weekend op reis. Op zondag 10 juli zingen leden en projectleden van het AGK met een duizendkoppig koor de Carmina Burana van Carl Orff in the Royal Albert Hall in Londen. Of zoals de Engelse aankondiging vermeldt “A thousand voices of The Really BIG Chorus sing Carmina Burana”. The English Festival Orchestra begeleidt het immense koor. Het gehele concert staat onder leiding van dirigent Bob Chilcott.
Het reisgezelschap grotendeels bestaand uit leden hun partners en enkele Vrienden van het AGK*) vertrekt vrijdag in alle vroegte per bus. Zondags overdags is het repeteren geblazen in de indrukwekkende monumentale concerthal. ’s Avonds is het hoogtepunt van de reis de uitvoering van de Carmina Burana door een megakoor met solisten en orkest. Ina Sprick, dirigente van het AGK legt voor die gelegenheid haar dirigeerstokje terzijde. Na maanden van intensief repeteren staat zij nu tussen de zangeressen en zingt de vaak lastige Latijnse en Oud-Duitse teksten met het koor mee. Het evenement in Londen vormt voor het AGK een mooie en bijzondere afsluiting van een seizoen met veel activiteiten.
De Vrienden van het AGK is een groep mensen die het AGK helpt wat extra’s te doen door een jaarlijkse bijdrage van 15 euro. Bijvoorbeeld het uitvoeren van grotere werken met gastsolisten en -muziekensembles, het geven van koorscholing en het meewerken aan Berkellandse activiteiten. De Vrienden van het AGK worden op de hoogte gehouden van bijzondere activiteiten en krijgen korting op concertkaartjes. Iedereen die het koor en haar muziek een warm hart toedraagt is van harte welkom bij de Vrienden van het AGK. Meer informatie op www.agk-borculo.nl.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook