Home » Borculo » Expositie van Jan Bijl in de Joriskerk
Algemeen
Borculo

6 juli 2016

Expositie van Jan Bijl in de Joriskerk

Expositie van Jan Bijl in de Joriskerk

BORCULO – Van 13 juli tot en met 20 augustus exposeert Jan Bijl uit Bunnik met schilderijen in de Joriskerk te Borculo. Vanaf zijn hbs tijd is schilderen zijn grootste hobby. In de loop der jaren heeft hij cursussen gevolgd in verschillende technieken, zoals portrettekenen en -schilderen, fijn schilderen en modeltekenen. o.a. op de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Nunspeet.
In al deze technieken blijft hij zich ontwikkelen. Daarbij gebruikt hij acrylverf en olieverf, soms beide in een schilderij. Hij werkt afwisselend met penseel of paletmes, maar schuwt ook minder orthodoxe methoden niet om het gewenste effect te bereiken (handdoek, plantenspuit, vingers en indien nodig de hele hand).
Zijn werk bestaat voor een groot deel uit de weergave van de menselijke gestalte en is niet eenduidig te plaatsen. Soms verwerkt hij verschillende materialen in zijn kunstwerken, zoals zand, papier of glasvezel. Dan weer ontwikkelt de figuur zich weer uit een vlekkenpatroon in verf. Houding en beweging spelen een grote rol in de compositie en de figuren.
Het werk van Jan Bijl kenmerkt zich niet door een vast “handschrift”. Hij is steeds zoekende in de geweldige hoeveelheid kleuren, vormen en bewegingen. De kerk is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur. De toegang is vrij.
Bent u nieuwsgierig naar de geschiedenis van de eeuwenoude Joriskerk, het oudste monument van Borculo, dan is er in de consistoriekamer een tentoonstelling met foto’s en teksten. Onze kerkrondleiders kunnen u het een en ander hierover vertellen.
Muzikale omlijsting
Op zaterdag 16 juli orgel en dwarsfluit, op zaterdag 6 en 13 augustus orgelspel.

Advertentie:


Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Op woensdag 6 juli hebben de leerlingen van de Heuvelschool uit Borculo een cheque van €500 uit mogen reiken aan stichting

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Mevrouw G.H. Ordelman-Heinneman uit Borculo wordt binnenkort 103 jaar. Op dinsdag 19 juli 2022 hoopt ze haar verjaardag te vieren. Mevrouw

  • 6 juli 2022

    HAARLO – Op 9 juli 2022 zal de eerste editie van het nieuwe festival Halfway Hairlow in Haarlo plaatsvinden. Een nieuw festival voor

Booking.com